Amit eddig csak sejteni lehetett, bekövetkezett: vége a csupaszpuncik korszakának. Egyre több pornóblogon és pornómegosztón látni fazonírozott pamacsokat a nők lába között, ezzel eljött a nap, amikor kijelenthetjük, amit másfél évvel ezelőtt Kate Moss a meztelen fotóin sejtetett: újból a szőrös a divat.

Eljött a nap, hogy tényként kijelenthetjük, a lábak közti pamacs visszatért a divatba, és ezzel le is áldozott, egyszóval vége a csupaszpuncik korszakának. Az elmúlt másfél évben több jele is volt annak, hogy hamarosan ellepi majd az internetet az intim szőrzet, jóval több jele, mint annak, hogy idén Prince divatba hozza a lassúzást. 2010 januárjában Kate Moss pamacsot villantott a lába között a Love magazinban, aztán a Vogue 2010-es márciusi számában is megmutatta trimmelt szőrzetét nyolc másik modellel, köztük Naomi Campbellel, Natalia Vodianovával és Amber Valettával együtt.

Egy évtized után vége a csupaszpuncináci korszaknak

A modellek akkor már sejttették, hogy hamarosan eljöhet az ideje a trimmelt szőrzetnek. Több mint egy év elteltével, 2011 novemberére ez meg is történt. A felnőtt témájú blogokon körülbelül minden harmadik nő fazonírozott kucsmában pózol ma már, a pornómegosztó oldalakon is egyre több a trimmelt punciszőr. Annak azonban továbbra sincs semmi jele, hogy a teljes szőrzet divatba jönne, a teljes alatt az egész Vénusz-dombot értjük azzal a szőrzettel, ami kicsit megemeli a bugyit, ami már akkora, hogy értelmetlen dolog az alsónemű - amikor száll a pinaszőr.

2006-ban a hazai Pornó Oszkáron az egyik pornós performer, Krisztina Ventura trimmelt fazonú, szőrös punciban lépett fel a színpadra. Akkor az egész jelenlévő pornószakma úgy ahogy volt, felsikoltott, ugyanis évek óta ilyesmit nem látott senki. Ma már hál' Istennek nincs Pornó Oszkár, de ha lenne, és ismét szőrrel állna valaki a színpadra egy vibrátoros-leszbis előadáshoz, senki sem szisszenne fel. (Az alternatív pornós, Marilyn Manson exnője, Stoya szőrös puncival forgatja pornófilmjeit.)

Évszázadok teltek el szőrösen, majd a kilencvenes években lecsupaszodott a teljes vagina - Elizabeth King az elsők között volt a pornószakmában kopaszpuncival -, ezzel minden apró részletet, redőt láttatva. A magazinok, pornófilmek, művészi aktok mind-mind a csupaszpuncit részesítették előnyben, a szőr legtöbbször nem, vagy csak mutatóban jelent meg, egy vékony kis csík formájában - ezt nevezik sokan leszállópályának.

A hétköznapokba is hamar begyűrűzött az új divat, nők tömege járt intim kozmetikázásra, és sokan éveken keresztül koptatták a teljes felületet. 2011-re azonban ennek vége lehet az intim tájéki divat változásával. Az intim borbélykodás természetesen nem tűnik el, csak átalakul: nagyobb szőrrel, fazonírozott formával, megvágva lesz divatos. (A hüvely, gát és fenék környéki szőrzet azonban továbbra sem lesz divat.)

A csupasz vagy szőrös vita örök

A vita a csupaszpuncik megjelenése óta tart, az ellenbanda szerint ez valami pedofil dolog, a felnőtt nőnek szőrös pinája van, nem csupasz puncija. A mellette érvelők azonban kényelmes és gusztusos orálozásra esküsznek. Hogy jobb-e szőrösen vagy sem, elég-e a leszállópálya, ami szinte csak mutatóban van jelen, vagy a trimmelt új fazon a jó, mindenki maga tudja. Egy biztos, a Velvet nem reprezentatív gyors felmérése csak azt támasztotta alá, hogy ez annyira változó egyénenként, mint hogy ki, hogyan szereti a töltött káposztát.