Choky Ice idén talán elnyeri a legjobb külföldi pornószínésznek járó szobrot, már 2002 óta folyamatosan jelöli őt a szakma az AVN-díjra, eddig hiába. Choky Ice mellett Aletta Ocean is esélyes a legjobb külföldi pornószínésznő díjra, a többiek, Brandy Smile, Nick Lang, Lauro Giotto, Mike Angelo, Anthony Hardwood, Brandy Smile, Frank Gun, Izabella és Aliz azok, akik még AVN-díjazottak lehetnek.

“Van a listán kilenc magyar jelölt, nos, ők azok, akikről biztosan tudom, hogy magyarok, de még lehet köztük olyan is, akit nem ismerek” –  nyilatkozta Kovi a Velvetnek. Név szerint Aletta Ocean, Choky Ice, Brandy Smile, Nick Lang, Lauro Giotto, Aleska Diamond, Mike Angelo, Anthony Hardwood, Frank Gun, Izabella és Aliz azok, akik a január 21-i AVN-gálán szobrot kaphatnak.

Choky Ice idén talán elnyeri a legjobb külföldi pornós címet

A miskolci Choky Ice-t Rocco Siffredi és a szintén hazai Nick Lang mellett jelölték a legjobb külföldi pornószínésznek. Choky Ice, azaz Csáky Attila több mint tizenöt éve van a szakmában, 2002 óta rendszeresen jelölik AVN-díjra, a legjobb külföldi pornós és legjobb külföldi jelenet kategóriákban is, de eddig még egyet sem nyert meg. Azonban 2009-ben a legrangosabb európai pornógálán, a Hot d'Oron őt választották a legjobbnak.

"Choky Ice kiváló, én nagyon szeretek vele dolgozni, vérpfori, megbízható, nem tudok róla olyat mondani, ami miatt nem jó. Roccóval nehéz konkurálni, kizárólag szakmai alapon döntenek. Egy-egy kisebb presztizsű díjról lehet hallani kósza hírt, hogy meg van bundázva, de ha ez így lenne, én nem kaptam volna AVN-díjat" – mondta megkeresésünkre a Bűnös élvezet című könyv írója, Kovi, hozzátette, amikor ő kapta az első pornó Oscar-díjat, még aznap délután se tudta senki, ki nyer. "A hagyományos filmek esetén is vannak lobbizás, a nagy stúdiók szeretik elvinni a díjakat. Itt is megvan ugyanez, azonban ha nyomták volna előre a nagy neveket, nem kaptam volna semmi, az én akkori nevem eltörpült a többiek mellett."

Aletta Ocean lehet idén a legjobb külföldi pornószínésznő

A lufimellű Aletta Oceant 2010-ben az év legjobb külföldi pornószínésznőjének választották, még abban az évben az egyik szexjelenetéért is díjat kapott. Idén ismét ebben a két kategóriában indul, nagy esélyekkel, azonban egy sem magyar produkció. Kovács "Kovi" István a listát látva igencsak erősnek tartja az amerikai fölényt, ezt alátámasztja az is, hogy a magyar pornósok mindegyikét amerikai produkcióval, főleg az Evil Angel produkciós cég munkáival jelölték.

A pornószakma Oscarjának számító január 21-i eseményen több mint száz kategóriában díjazzák a legjobbakat, ezek közt még az év transznemű pornósa, az év lábszexjelenete is ott van. A hazánkat képviselő pornósok többségét a legjobb külföldi szexjelenet kategóriában jelölték a szakmai kritikusok, így sajnos egymás konkurensei.

Aliz, Choky Ice és Anthony Hardwood is esélyes az Elegance című filmért (Daring Media Group),  Debbie White, Ian Scott és Mike Angelo az Angel Perverse 17-ért (Clark Euro/Evil Angel), a Hold Me Close filmben látható Aletta Ocean és Brandy Smile leszbijelenete is a legjobb külföldi szexjelenet díjért indul (Lesbian Provocateur/Digital Si), ahogy Izabella, Frank Gun, Lauro Giotto és Nick Lang is (Tamed Teens 9, Cruel Media/Evil Angel).