Az angol szexshop, az Ann Summers 24000 embert kérdezett meg a szexről, hogy mennyire elégedettek a mennyiséggel és a minőséggel, hogy milyen problémáik vannak a szexben, hogy milyen gyakran néznek pornót. A felmérésből többek közt kiderült, hogy a brit 18 és 21 év közötti lányok 68%-ának nincs orgazmusa.

A férfiak és a nők is a hármasszexről fantizálnak

A brit nők szexuális fantáziájának első helyén a hármasszex áll, második a szex a szabadban, harmadik pedig a kötözés. A férfiak fantáziájában szintén első helyen áll a hármasszex, második az análszex, harmadik pedig a segédeszközök használata. A nők egyáltalán nem fantáziálnak az análról – derült ki mindez az angliai Ann Summers szexshop és fehérnemű cég átfogó felméréséből, amit a britek szexuális szokásairól készített. A felmérést végző vállalat vezetője, Jacqueline Gold egy szexterapeuta, Paula Hall segítsével összesen 24.000 embert, 18 és 60 év közöttieket kérdezett meg a témában az elmúlt hónapokban.

A napokban nyilvánosságra hozott végeredményből kiderül, hogy a britek átlagosan heti egyszer szexelnek, és ezt sokan nem érzik elégnek. A britek 61%-a elégedett a szexuális életével, 53 %-a hisz abban, hogy a szex sokkal jobb párkapcsolatban. További 26 % szerint a jó szex nagyban függ a partnertől, a megkérdezettek mintegy 3 %-a válaszolta azt, hogy a szex jobb amikor az ember szingli. A párkapcsolatban élő válaszadók 10%-a egyáltalán nem tartja jónak a szexuális életét. A válaszadók 44%-a szexel pár naponta, a nők 50%-a, a férfiak 63%-a szeretne több szexet akar. A kérdésre, hogy mennyire elégedettek a minőséggel, háromból egy ember azt válaszolta, nem biztos, hogy elégedett azzal, amit kap. Bár a felmérés e kérdéseire nagyon egyéni válaszokat adtak a résztvevők, összességében a britek nagy hányada nem tudta megmondani, milyen is az igazán jó szex. A kutatást végző szexterapeuta szerint ennek oka lehet a média is, ami évek óta nyomja, hogy milyen a jó szex, így sokan összehasonlíthatják magukat azzal, amit látnak, olvasnak, hallanak. A minőséggel kapcsolatos elégedetlenség másik oka az orgazmusproblémákban, a szexuális vágy apadásában és a fáradtságban keresendő.

A 25 év alatti nők 68%-ának nincs orgazmusa

Az Ann Summers kutatás kitér arra is, milyen problémákat tapasztalnak az ágyban az angolok – ebben a kérdésben az eredmények nagyon hasonlók a 15 évvel ezelőtt készült amerikai, Laumman felméréssel. Összességében a brit nők 28%-a orgazmusproblémákkal küzd, a 25 év alatti válaszadók 68 %-a nehézségeket él meg, nem pedig orgazmust. A nők 16%-a a nemi vágy hiányára, 12%-a pedig a fájdalomra panaszkodik. Számos tényező befolyásolja a férfiak teljesítőképességét: a brit férfiak első három negatív faktora fáradtság, az alacsony önértékelés (test) és a munka. A nőknél az első helyen áll a saját testükkel való elégedetlenség (22%), a fáradtság (20%) és az önbizalomhiány. Az évek múlásával azonban az elégedetlenség és az önbizalom kérdésköre múlni tűnik, a felmérésben résztvevő 40 feletti nők önbizalma a szexben növekedést mutat, és egészen 60 éves korig nő. A magyarok ezzel szemben elégedettebbek a testükkel, legalábbis a 2010-ben végett Nagy Szexteszt eredménye szerint a férfiak a 10-es skálán 6-osra értékelik saját testüket, a nők pedig átlagosan 5,5-öt.

Még mindig sokkal több pasi néz pornót, mint nő

Szinte az összes válaszadó úgy gondolja, hogy keményen meg kell dolgozni a jó szexért, mindkét nem válaszadói képesek többé-kevésbé nyíltan beszélni a szexről a partnerükkel. A legtöbb férfi és nő egyaránt a szerelemtől, az intimitástól és a romantikától lesz tüzesebb. Jellemzően a fiatalabb korosztály, a 18-21 éves nők szeretnek minden új dolgot kipróbálni, a 30 év alatti nők 72%-a valójában ki is próbál minden új dolgot, amit csak lehet. Érdekes, hogy erre a kérdésre csak a férfiak 34%-a válaszolt igennel.

A megkérdezett nők 19%-a néz hetente vagy többször pornót, a férfiaknál ez a szám 58%. A nők 41%-a néz havonta egyszer vagy kicsivel többször pornófilmet, a férfiaknak pedig a 76%-a. A legtöbben az internetről fogyasztják a pornót, bár a nők valamivel többen vásárolnak pornó DVD-t és nézik valamelyik pornócsatornát a tévében, mint a férfiak. A válaszadók kevesebb mint fele úgy érzi, a pornó nincs hatással a magánéletére.