Az International Society of Aesthetic Plastic Surgery által közzétett statisztikából kiderül, mennyi az egy főre jutó faroknagyobbító, illetve vaginafiatalító műtét az ENSZ országokban. Ez alapján úgy tűnik, leginkább az ausztrál férfiak elégedettek a méreteikkel, 2010-ben egyetlen faroknagyobbító műtét sem volt az országban.

Kétszer annyi nő műtteti nemi szervét, mint férfi

2010-ben a világban összesen 20.121 faroknagyobbító műtétet végeztek, és összesen 67.665 hüvelyfiatalító beavatkozást. Az ausztrál férfiak a legelégedettebbek a farokméretükkel, a szigetországban egyetlen faroknagyobbító műtétet sem végeztek 2010-ben – derül ki az Economistban április végén megjelent, International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) összesítéséből. A nemzetközi szervezet az egy főre jutó plasztikai műtétek szerint rangsorolta az ENSZ országokat, a riportból kiderül, mely országokban a legelégedettebbek nemi szerveikkel a férfiak és a nők. A nemek arányát tekintve, átlagosan nézve körülbelül kétszer annyi nő szabatja át nemi szervét, mint férfi.

A természet adta test művi szépítése egyre gyakoribb, 2010-ben háromszor annyi plasztikai beavatkozást végeztek Amerikában, mint bárhol máshol, legalábbis ez derül ki az ISAPS jelentéséből. Például az állkorrekciós műtétek száma 71%-kal nőtt az előző évhez képest, de mégsem az amerikaik a legelégedetlenebbek magukkal. A riportban az olvasható, hogy minden ötödik szöuli nő kés alátt feküdt. Bár a szépség fogalma kultúránként változik, ez tükröződhet a plasztikai beavatkozásokban is: talán ezzel magyarázható, hogy hétszer több fenékplasztikai műtétet végeztek Brazíliában az átlaghoz képest, és ötször több hüvelyfiatalító műtétet. Görögországban a legelégedetlenebbek a férfiak a pöcsükkel, a csőd szélén álló országban végezték 2010-ben a legtöbb pénisznagyobbító műtétet a populáció adatait nézve, összesen 592 darabot.

A kínai és az ausztrál férfiak elégedettek a méretükkel

Törökországban 80,137 férfira jut egy farokműtét, az általános tendencia, hogy jóval több nő műtteti meg a nemi szervét, mint férfi, Törökországnál is jól látható. A lakosság arányait tekintve 26,639 nőre jut egy darab vaginafiatalító műtét. Oroszországban is hasonlóak a számok, 76,983 férfira jut egy farokplasztika,  55,782 nőre pedig egy vaginaműtét. Argentínában 330,991 férfira jut egy faroknagyobbító műtét, 2010-ben összesen 59 ilyen műtétet hajtottak végre Argentínában. A nők viszont az átlagot nézve kiemelkedően sokan szépítették puncijukat, 18,322 nőre jut egy vaginaműtét. Amerikában (1 fő/ 635,068 fő), Indiában (1/380,320), Kanadában (1/910,351), Thaiföldön (1/143,614) és Mexikóban (1/517,502)  is nagyon elégedettek a férfiak a farokméretükkel. Tudván azt, hogy Thaiföldön lehet a legtöbb a nemátalakító műtét, az egy főre jutó farokplasztika száma igen alacsony, ám ez magyarázható a műtét besorolásával is, a számok csak a konkrét farokplasztikai műtéteket mutatják.

Hiába a közhiedelem a kínaiakról és a farokméretükről, a kínai férfiak nagyon is elégedettek a 10,89 centis átlagméretükkel. Az országban 497,719 férfira jut egy farokműtét, a nők ott is többen elégedetlenek a csúnyájukkal, összesen 174,565 fő nőre jut egy vaginaplasztika. A legérdekesebb Ausztrália, az országban a hivatalos statisztika szerint egyáltalán nem kért egyetlen férfi sem pénisznagyobbító műtétet, ezzel szemben 13,982 nőből egy ment el kozmetikáztatni szeméremajkait. Bár a nők nem vezethetnek Szaúd-Arábiában, a vaginaplasztika igen népszerű, 27,739 főre jut egy ilyen műtét – a vallásból kiindulva feltehetően igen magas lehet a szűzhártyaképző műtétek száma. Magyarországon sajnos nem áll rendelkezésre ilyen statisztika, az OEP csak a TB által támogatott beavatkozásokat tartja nyilván. Így világviszonylatban egylőre nem tudni, hogy állunk itthon a nemi szervek plasztikáztatásával, mennyire elégedett vagy elégedetlen a magyar a lába közével.