Ezt tanították a tinilányoknak a maszturbálásról 1918-ban

2013.09.28. 20:09
Szerelmes regényeket olvasni káros, mert felébreszti a szexuális vágyat, ami miatt hamarabb lesz a lányból nő. A rendszeres stimulálás rossz szokássá válhat, aminek katasztrofális következményei lehetnek, például az őrület - áll Mary Wood-Allen 1918-as könyvében.

Nem igazán lehetett boldog kamaszkoruk dédanyáinknak, akiknek azt javasolták, ne olvassanak szerelmes történeteket, mert azok károsak. A Buzzfeed szemezgetett Mary Wood-Allen 1918-as, What a Young Woman Ought to Know (Amit a fiatal nőknek tudniuk kell) könyvéből, ebben szó esik a párkapcsolatról, diétáról és a szépségről, továbbá az önkielégítésről.

Az írónő véleménye szerint szerelmes történeteket olvasni azért káros, mert a leírt szenvedélyes szerelmi jelenetek olvasása felébreszti az olvasóban a vágyat. Aminek köszönhetően a lányok korábban érnek nővé, mint ahogy az rendjén való lenne, ugyanis a testükben lévő szexuális rendszer normál állapotát felborítják saját maguk simogatásával. A rendszeres stimuláció pedig rossz szokássá válhat, ami akár őrületté is fajulhat. Akár kézzel, akár valamilyen mechanikai eszközzel izgatják magukat a fiatal lányok, bűnösen cselekednek, ráadásul az ilyenfajta önizgatásnak katasztrofális következményei lehetnek – áll mindez a könyvben. Tönkreteszi az elmét, tompítja a látást, foltos lesz attól az arc, erőtlenné teszi az embert, és még őrületet is okozhat. Erről a 'gonosz szokásról' pedig nagyon nehéz leszokni, ezért már gyerekkorban le kell szoktatni mindenkit arról, hogy a kezével a lába közé nyúljon. Akkor is, ha viszket.

A könyvben, amit itt lehet letölteni, természetesen a nők lebeszélése az önkielégítésről oda fut ki, hogy a házasságban lehet csak megélni a szexuális izgalmakat, akkor pedig mindenki tekintse Isten ajándékának. Aki nem így tesz, az szomorú magányra számíthat, a kiút pedig a maszturbálás gyötrelméből, a testmozgás, diéta és valamilyen kreatív tevékenység lehet – zene például –, a hangsúly természetesen az önuralmon van.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy évszázadokkal ezelőtt úgy gondolták, annak, aki magához mer nyúlni, elsorvad a gerince, hogy kelések nőnek rajta, és megbolondul. Hála két szexuális forradalomnak, ma már bűntudat nélkül nyúlhatunk magunkhoz, sőt, ha azt vesszük, mi volt a felvilágosodás korában, és mi van ma, az ingyen pornó korában, elég nagy utat tett meg az emberiség. Van ennek azért hátránya is, amíg Mary Wood-Allen lebeszélte a nőket a maszturbálásról, a magyar Stanton Dowd praktikus tanácsokkal teli könyvet írt a témában.

Az informatikus, aki hobbiból írta meg Az önkielégítés gyakorlati kézikönyve című művet azt mondta a Velvetnek, "szomorú, hogy állitólag mi vagyunk a 'fejlett világ', és még mindig a 19. századi maradiság a jellemző". A férfi kitér arra is, milyen az, amikor egy-egy napot csak maszturbálással tölt az ember, annyit tesz hozzá, van ilyen, ez teljesen oké, el kell fogadni az ilyen napokat.