2009 és 2011 között az utcán dolgozó prostituáltakat - feltehetően egy rajongó kliens - közös Google térképen jelölte be, árakkal, időponttal, néhol személyleírással. Az utcán dolgozó szexmunkások erről a térképről nem tudtak, őket és a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnökét, Földi Ágnest kérdeztük a térképről, hasznos vagy sem, hogy van ilyen.

"Az oldal tartalma olyan lányok megtalálására irányul, akik utcalányok, vagyis kurvák. Ezért kérünk minden taxist, kamionost és egyéb fuvarozót, hogy küldje be, hol találhatók még ilyen hölgyek. A cél egy országos térkép kialakítása" – ezzel a felhívással kezdték el a kliensek bejelölni egy közös Google térképen a szexmunkásokat. 2009 és 2011 között országszerte bejelölték, hol állnak az utcákon, árakat, típust, hajszínt és megjegyzést is írva a bejelölt helyekhez.

Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke a Velvetnek elmondta: "Nehezen tudom eldönteni a térkép hasznosságát, megkérdezve az utcán álló lányokat, vannak, akik azt mondták, nekik jó, ha van reklám, és megtalálhatják őket, de van, aki azt mondja, ez inkább hátrány. Ha sok rosszat írnak róluk, az inkább rossz mint jó. Mindenki tudja, hogy hol állnak." Földi hozzátette, arról szokták az egyesületet értesíteni, ha feketelista készült, és valaki közzétette. A térkép hasznossága kérdéses, azonban egyértelműen látni, hogy az utcán dolgozó nők közvilágítás nélküli, életveszélyes területeken állnak az utakon.  "XVII. ker. és Nagytarcsa között 1-2 lány délutánonkét. Kinézetre 2/10 és 4/10 szokott lenni Új: Rákoscsabáról Nagytarcsa felé vezető úton sötétedésig 2- 3 lányt lehet látni" – írja valaki a térképen a Nagytarcsánál bejelölt pontnál. 

A prostituáltak minősítése a szexmunkások hierarchiájában szinte minden szinten megtalálható, a lakásokban, egyetem mellett dolgozó prostituáltakról a külön erre specializálódott weboldalakon lehet olvasni, fotókat nézni, és véleményeket megosztani. Többé-kevésbé sejthető, hogy az adatlapok mögött futtatók, továbbá a helyszínt biztosító illegális bordélyházként üzemelő lakások, masszázsszalonok állhatnak. Az utcán dolgozó lányok még korábban elmondták a Velvetnek, hogy figyelnek rájuk messziről, utalva arra, hogy bár úgy tűnik, mintha csak maguk lennének az utakon, valójában van "védelem". Bár a prostitúció legális, a futtatás, a kitartottság és az emberkereskedelem, amelyek a prostitúcióval sok esetben együttjárnak, bűncselekmények. 

"A térkép nagyjából stimmel ma is, van azért változás, az Árpád úton nincs senki, a Szilágyi úton se már, az Ócsai úton három lányt írnak, általában harminc áll életveszélyes körülmények között. Délután 4-kor sötét van, és nincs kivilágítás, nincs rajtuk láthatósági mellény" – mondta Földi Ágnes.