Nyugodt szívvel lépjen túl az első szerelmén, sőt, a második, harmadik és negyedik partner is felejtős! Egy friss kutatás szerint tartós, boldog párkapcsolatig legkorábban az ötödik együttlét után juthatunk el.

2000 nőt és férfit kérdezett meg az MSN arról, hogy hányadik szexpartner után állnak készen egy tartós kapcsolatra. 

„Komoly kapcsolatra csak négy szexpartner lecserélése után juthatunk. Ugyanis az addig átélt tapasztalataink alapján ismerjük meg saját igényeinket annyira, hogy már tudjuk, mit akarunk az ágyban”  – összegezte a tanulmányt Corinne Sweet pszichológus. 

A válaszadó nők és férfiak negyede vallotta egyöntetűen, hogy az a legjobb, ha partnerüknek találkozásukig legalább négy különböző emberrel volt már szexuális kapcsolata – viszont minden ötödik férfi véli úgy, az ideális nő életében ők akarnak lenni az elsők.

Az ötös szám titka

„A legtöbb ember úgy vág bele egy komoly kapcsolatba, hogy az majd örökké fog tartani. Ám erre csak akkor vagyunk képesek, ha nem csak pontosan tudjuk, mit akarunk, de ezt ki is tudjuk fejezni. A felmérés szerint ez az idő szexuális téren is legkorábban az ötödik szexpartner után jön el”  – mondta el az MSN párkapcsolati szakértője. 

A felmérésből az is kiderül, hogy milyen a nagy ő – a válaszadó nők és férfiak is egyetértettek abban, hogy a nagy szerelem kialakulásának egyik legfontosabb feltétele, hogy szórakoztatónak, jó humorúnak találják egymást a pár tagjai. Míg ebben megegyezett a nők és a férfiak véleménye, azért bőven akadnak eltérések is.

A nők számára például nagyon fontos az intelligencia, a megkérdezett férfiak viszont ráerősítettek a sztereotípíákra, náluk ugyanis továbbra is a legfontosabb kritériumok között szerepel az előnyös külső. Így van ez a jó szexnél is, ami szintén a férfiak prioritás-listáján szerepelt előkelőbb helyen. 

„A felmérésből ugyanakkor egyértelműen kiderül, hogy nem a heti három szex tartja össze a párokat, hanem a szex minősége, és ha a kapcsolatban a felek megtanulnak szeretettel kommunikálni egymással” – tette hozzá Corinne Sweet pszichológus .