A Kinsey Intézet egyik tanulmánya azt támasztotta alá, hogy a leszbikusok valamiért nagyobb eséllyel élik meg az orgazmust a szexben, mint a heteroszexuális nők. A miértre nincs pontos válasz, csak találgatni lehet, az okok közt lehet az is, hogy az egyéni orgazmus képességek mellett a férfiaknak van mit tanulniuk a leszbikusoktól. Például azt, hogy nem a behatolás a fő esemény a szexben.

A Kinsey Kutatóintézet azt a kérdést vizsgálta, különbözik-e a leszbikusok orgazmuskészsége a heteroszexuális nőkétől, és ha igen, miben más. A kutatás eredménye az lett, hogy a leszbikusok könnyebben elérik az orgazmust, mint heteroszexuális nőtársaik. Összesen 2850 embert, férfiakat és nőket vizsgáltak meg, a kutatók arra voltak kíváncsiak, milyen gyakran érik el az orgazmust szex közben. A megkérdezett férfiak 85%-a minden alkalommal elélvez, a nőknél ez a szám csak 62,9%. A felmérés résztvevő heteroszexuális nők 61%-a éri el az orgazmust szex közben, a megkérdezett leszbikusok 74,7%-a jut a csúcsra. A neves intézet felmérésének eredménye felveti a kérdést, mit tudnak nyújtani a leszbikusok, az ő testfelépítésük másabb – például jobbak-e az orgazmus készségeik fiziológiailag –, vagy ez a partnerhez való hozzáállás miatt lehetséges. A lehetséges válaszok közt az is szerepel, hogy talán a leszbikusok jobban elfogadják magukat, és ezért felszabadultabbak az ágyban. Mindenestre van, aki úgy gondolja, van mit tanulniuk a férfiaknak a leszbikusoktól.

A férfi fantáziában előkelő helyet foglal el két nő testisége, talán ezért is szedte össze a Tracycoxsexblog szerzője, szerinte mik azok a cselekvések, amiket a heteroszexuális férfiak megtanulhatnak a leszbikusoktól. A gondolatról visszakanyarodva a kutatásra, arra is választ ad, mi az, amitől a két nő közötti testi kapcsolat nagyobb eséllyel kielégítőbb a nőknek, mint a férfi-nő szex – természetesen fontos kiemelni, hogy egyénenként változik, kinek mi az igénye, és mire vágyik. A blog szerzője szerint a leszbikusok az alábbiak miatt másabbak az ágyban.

1. Nem a közösülés a fő esemény

Az általánosításból kiindulva, hogy a legtöbb férfi számára a behatolás maga a szex, két nő közt ez egész máshogy működik. Mivel nincs péniszük, ezért a behatolás másféle formában történhet meg, ha egyáltalán megtörténik. 

2. Nem sietnek

Egy jól működő heteroszexuális kapcsolatban sem siet egyik fél sem, sőt, az sem lehet kijelenteni nagy általánosságban, hogy minden nő szereti hosszan csinálni: sokan szeretik a gyors meneteket. A blog szerzője a sietés alatt azt érti, hogy a nőknek hosszabb ideig tart elérni az orgazmus állapotát, amit nem siettetnek, hanem ameddig kell, addig izgatják egymást.

3. Nem lusták a szexhez

Az aktív-passzív szerep az azonos neműek kapcsolataiban is jelen van, de a behatoló és a befogadó felek felosztása nem jelenti azt, hogy csak az egyik fél elégül ki. Általánosságban akkor jó a szex, ha mindenkinek jó, és mindneki kielégül, legyenek bármilyen neműek, és legyen bármilyen a szexuális irányultságuk – legyenek akár többen is az aktusban.

4. Nem úgy gondolnak a szexre, aminek van eleje, közepe és vége

A pornófilmekből kiindulva a szopás-nyalás-dugás-élvezés pontokat el kell felejteni, és az orálszexre például nem szabad úgy tekinteni, mint kötelező elemre a szopáshoz. Egyszerűen csak meg kell élni mindazt, amire a partnerek vágynak.

5. Sokkal több az előjáték

Férfi szempontból nézve két nő szexuális együttléte egy nagy előjáték, aminek se eleje, se vége. A szexológusok és pszichológusok tanácsát érdemes figyelembe venni, nem véletlenül emlegetik az előjáték fontosságát a nőknél. A nőknek tovább tart elérni az izgalmi állapotot, mint a férfiaknak, ezért is hasznos a hosszan elnyúló előjáték.