18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Análforradalom Berlinben

2007.10.23. 19:57
A napokban megnéztük Európa legnagyobb szexbörzéjét, a Venust, hogy képben maradjunk a téma frontvonalát illetően. Meg kell, hogy mondjuk: a fejlődés töretlen.

Teljes erőből le kell rombolnunk azt a tévhitet, hogy a szexiparnak nincs mozgástere a változásra, mert az emberi igények e téren biológiailag adottak. (Az egyik cáfolat egyébként éppen néhány hete futott körbe a magyar interneten egy forgalmazó hatékony vírusmarketingje formájában; a Subba is megemlékezett róla .) Az idei Venus másról sem szólt, mint a változásról - kivéve a rendezvény plakátját, amely gyakorlatilag egy ugyanolyan szőke lányt ábrázol ugyanolyan pózben, ugyanolyan grafikai megoldással, mint tavaly.

Girls, girls, girls... - Kattintson!

A világnak ez az a szexkiállítása, ahol a legendás német freikörperkultur jegyében abszolút senki sem csodálkozik, ha egyik vagy másik látogatótársa esetleg meztelenül vagy kvázimeztelenül közeledik feléje, a bizonyítékok hosszú sorát videónkon és képgalériáinkban találják. Bizony, galériáink, melyekből mindjárt négy darab van, tematikus rendben tartalmazva képeket:

Az első a lányokról, a második az úgynevezett „szomszédcsajok" galériája , bizonyítva, hogy ezen a kiállításon nemcsak hipertökéletes nőkkel rakták körbe a standokat, a harmadik azegyéb kategória, a negyedik pedig a díjátadó gálán készült sztárfotókat tartalmazza.

Magyar versenyző egyébként sajnos idén nem hozhatott el díjat, viszont természetesen a kiállítás magyar szótól volt hangos, gyakorlatilag minden pavilon számos standján ott voltunk nemzetileg. Már a bejáratnál kikerülhetetlenül megjelent például a magyar munkáskezek műve, az AVN Europe című szakmai magazin első száma. A jól csengő nevű amerikai vállalat európai pillérét innen, Budapestről igazgatják, ennek első eredménye az ingyenesen osztott színes lap. Ettől a hirtelen támadt konkurenciától aztán a venusosok, úgy tűnik, kicsit be is rezelhettek, legalábbis nehéz máshogy magyarázni azt a tényt, hogy az AVN által a díjkiosztó gálára megrendelt és kifizetett asztal valahogy nem készült el, így maradt nekik az állóhely.

Kevésbé vonzó hölgyek - Kattintson!

Eszközoldalon a fejlesztés egyik markáns iránya a fiúönkielégítés megsegítését szolgálja, néhány frappáns megoldással, például a fel-le mozgó műkézben mint alapötletben az a furcsa, hogy eddig nem jelent meg. A gyűrűs, húzogatható vibrátor sem tűnik rossz befektetésnek, de saját nagydíjunkat annak a meleg vízzel megtöltendő zacskónak adjuk, aminél egyszerűbb termék valószínűleg nincs is a világon. Csak megtöltjük a csapnál, és már kész is a finom vaginaimitáció (vagy anál, ha egy számmal szűkebb zacskót veszünk).

A címben emlegetett análforradalom egyébként az egyik cég szlogenjére utal, akik nincsenek egyedül a piaci résben, ahol mozognak - a pornófilmek által az utóbbi időben rendesen bereklámozott anális szeretkezés megkönnyítésére többen is bemutattak síkosító csodaszereket.

Nagyon szerettük még a bigteazetoys.com helyes kis állatvibrátorait: a már ismert kacsa mellett most nagyon aranyos, többféle méretű kukacvibrátorokat is bemutattak. A kis lakások hölgytulajdonosait érdekelheti viszont az a praktikus megoldás, amivel elektromos fogkefénkből vibrátort alkothatunk - így nem kell két külön berendezést tárolni.

Az eszközök sztárját idén azonban nem szexuális viszonylatban kellett értelmeznünk - a habverő formájú, egyszerű fejmasszírozó berendezést a lelkes forgalmazók szinte minden látogatóval kipróbáltatták, és a bizarr érzés hatására elég sokan a pénztárcájukhoz is nyúltak.

Popsik, cicik, segédeszközök - Kattintson!

A rendezvény nagy sztárja a tengerentúlról átlátogató Tera Patrick volt - ő ma az első vagy második női név a pornószakmában (Jenna Jamesonnal osztozva). Tera barátjával, a Biohazard basszusgitárosával, Evan Seinfelddel érkezett, és szemlátomást jelentős súlygyarapodáson ment keresztül - legalábbis kérdésünkre, hogy rakott esetleg valamit a melleibe mostanában, tagadólag válaszolt, így másra nem tudunk gondolni. Egy fotózás erejéig találkoztunk még Jimmy Flynttel, Larry Flynt bátyjával, aki ma a Hustler-birodalom feje - tőle azonban nem kérdeztünk ilyesmit.

A totális buktát idén a DVD szenvedte el: mind a kisebb, mind a nagyobb standokon eladhatatlan kupacokban tornyosultak a nemrég még oly népszerű lemezek, a látogatók pedig messze elkerülték ezeket a helyeket. Nem csoda: a szexfilmek kizárólagos beszerzési csatornája ma már az internet és pont. A forgalmazók szerint néhány részpiac még kitörési lehetőség lehet - ilyenek az exkluzív, nagy költségvetésű filmek, melyeket elegáns dobozban, sok extrával hoznak forgalomba, vagy a szexuális kisebbségeknek szóló filmek, például a kikötözős, szado-mazo műsorok, amelyekre állítólag igencsak fizetőképes a kereslet. „Ki akar dominafilmet nézni, dominával lenni? Természetesen a csúcsvezetők." - világítja meg a pszichológiai összefüggést egy hozzáértő.

A hagyományos, komolyabb nagyfilmekre viszont egy újonnan alakult vállalkozás, a Daring Media is nagy erővel rámozdult: alapítója Európa filmgigászánál, a Private-nél nevelkedett, és számos alkotót hozott el onnan (például Kovit is). Első, frissen megjelent filmjük, a Roma hangulatát monumentális standdal idézték fel.

Örvendetes, hogy újabb és újabb nemzetek jelennek meg a világ pornótérképén: idén Ghánát és meglepetésre Törökországot fedezhettük fel, egy-egy kiállító reprezentálta őket. Az afrikai országból érkezett küldöttség érdekes módon a melegfilmeket preferálta bemutatóikon, de azért vetítettek némi heteróanyagot is.

A díjátadó képei - Kattintson!

A Venus munkás napjait esténként mindig heves partizás kíséri. Mi az elsőt és az utolsót néztük meg - a díjátadóról már szóltunk, a záróbuli viszont azért volt fontos, mert a Berlin egyik legelőkelőbb klubjában tartott megmozdulás egyik fellépője Mészáros Dóra volt. A bejáratnál parkoló autókból levettük, hogy nem akárhol járunk - néhány egyszerű BMW és Mercedes között vadonatúj Roll-Royce Phantomot, Lamborghinit és Ferrarit is felfedeztünk, a szervezés azonban hagyott maga után némi rossz szájízt: Dóra műsora előtt eltűnt a konferanszié, és kísérőzenéjét is túlságosan halkan adták alá, holott délután külön soundchecket tartottak, valamennyi résztvevő közreműködésével.