Foghíjas díjátadó a Pornó Oszkáron

2007.04.20. 13:03
Pornósból és tapsból is kevés volt a 2006-os Magyar Pornó Oszkár díjkiosztóján. Voltak viszont fellépők, egy Velvetre mérges szervező és nyavalygás a szobrok méretén. Az év színésze Lauro Giotto, színésznője Nikki Rider, felfedezettje Boroka Balls.

Az eldugott zuglói kocsma, a Sport-Stage Pub a taxis szerint random működik. Most épp nyitva volt. A helyszínhez leginkább a western szerkós, bagót rágó cowboyok és rövidszoknyás cicababák passzoltak, aminek a közönség egy része jól megfelelt. Az idei Magyar Pornó Oszkár díjkosztóján ugyanis alulöltözött pornószínésznőből nem volt hiány. A vadnyugati hangulathoz ugyan a miniruhás transzvesztiták kevésbé illettek, de bőrszerkóval azért találkoztunk.

A rendezvény nyitott volt a közönség számára, természetesen beugró fejében, de ők nem igazán mutattak érdeklődést. Ahogy a jelöltek és díjazottak egy része sem. Ugyanis nem voltak ott. Tomor András, a rendezvény szervezője, a Tom Média ura elmondta, hogy az esemény előtt hívogatták a jelöltek, hogy vajon kapnak-e díjat. Mert csak akkor jönnek.

"Mi a fasznak jöttünk ide? Itt nem tapsolnak"

Ahogy a tavalyi rendezvényt, ezt is Desiré Dubounet produkciója nyitotta meg. A sokoldalú transzvesztita, aki egyébként egy kvantumbiológiával foglalkozó kutatócég elismert szakembere, és a tavalyi év után 2006 legjobb rendezője is lett, kezdetben kevés figyelmet kapott. Azonban, mikor a szakma szépen lassan becsordogált a rendezvényre, Desiré egyszerűen kirakta a melleit, majd egy bőrruhás, később nagyrészt meztelen táncosfiúval a háta mögött megalapozta a bulit. Olyannyira, hogy Rácz Kati és Amanda Elstak produkciója alatt még Judy Nero is táncra perdült.

Katt!
Fotó: Egyed Péter

Hamarosan feltűnt a színen Dukai Regina is, aki Amanda Elstakkal, már a Mr Gay Hungary-n is jól összeszokott, mint műsorvezető. Ők irányították a fellépőkkel tűzdelt díjátadó procedúrát. A transzvesztita előadóművész elmondta, hogy Reginával nemcsak rendszeresen dolgoznak együtt, de jó barátnők is.

Kicsit döcögősen indult a buli, hiszen az első számban, a legjobb amatőr pornószínész kategóriában nyertes Teddy nem tudta átvenni a díjat. Mert nem volt ott. Azért Tomor Andrásnak egy sms-ben megköszönte.

Mikor Európa legjobb pornószínésznője, Boróka Balls megkapta az év felfedezettje díjat, Amanda, aki a transzvesztita világban a legszebb új mellekkel büszkélkedhet (920-as implantátum) odaszólt Reginának. "Mi a fasznak jöttünk ide? Itt nem tapsolnak."

"Jobbkéz-balkéz összebasz!"

A továbbiakban a fenti mondattal gerjesztette a művésznő a hangulatot. Az éneklős transzvesztita és a vetkőzős-nyalogatós pornós mutatványokban Alexa, az életműdíjjal jutalmazott pornós is részt vett. Már mielőtt színpadra lépett, megmutatta fenekét, később pedig a mellét, elnézéskérésként, hogy még nem öltözött át. Aztán néhány díjjal később megjelent. Kicsit megbotlott, de legalább Mansonra vetkőzött. A kapott díj azonban nem lepte meg és nem is izgult. Végül is jelölték. Az elismerés jó, de nem készült igazán az egészre. Hosszú évek óta csinálja.

"Már nedvesedik a Regina"

Legalábbis Amanda szerint így volt, mikor Lauro Giotto a legjobb pornószínész fellépett a színpadra, hogy átadja a legjobb szopásért járó díjat Janet Joynak. Aminek egyébként Janet nagyon örült, bár két év alatt ez a második díja, éppen ezért nem is számított a megtiszteltetésre. Hogy mik a további tervei? Egyelőre pornó, aztán kiderül. Black Diamond és Susan Pearl is örültek. Egyikük a legjobb szexjelenetért, míg a másik a legjobb sztriptízért kapott díjat. Amit mindketten megköszöntek anyukájuknak.

"Csak az kap szobrot, aki leszopott"

A 2002 óta folyó Oszkár-kiosztó - ami a Szex Korona díj megszűnése óta az egyedüli nagy magyar pornó díjátadó - szülőatyja, Tomor András elég mérges volt parádés cikkünkért. Azért mégis elmondta, hogy azt terjesztik róla, szopásért adja az aranyat. Pedig nem. Ezt bizonyítja, hogy Desiré is kapott díjat. Meg, hogy Kovi is a jelöltek közé került.

Katt!

A nyertesek kizárólag a honlapon megtett közönségszavazatok alapján kerülnek ki. Az érdeklődők először a kategóriákra szavaznak, aztán a jelöltekre. Majd kiválasztják a nyertest. Jövőre a szavazási folyamat kicsit átalakul, ugyanis a tavaszi Erotika Parádén személyesen voksolhatnak a látogatók kedvenceikre.

Ebből a rendszerből az következik, hogy ha a konkurens Kovi produkciókat vagy sztárokat szereti jobban a közönség, akkor ők kapják a díjakat. A szavazóknak azonban idén bejött a Tom Média. A legjobb pornófilm, amatőr pornófilm és rendezvény kategóriában elvitték az erotikus szobrot. Ahol maga a szervező is jelöltként tűnt fel - mint producer és rendező - ott egyik esetben sem nyert. De Kovi sem.

Tomor Andrásnak egyébként nincs könnyű dolga. A csajok panaszkodnak, hogy inkább a kisebb szobrot akarják, mert az helyesebb, a jelöltek nem jelennek meg, ha nem biztosak a győzelemben. Aki pedig mégis, az sértődötten távozik, ha nem kapott aranyat.

Tiszteletlen pornóvilág

A jelöltek hozzáállása egyébként a szervezőn kívül Amandát is bántotta. Egy műsorvezetőnek, mint megtudtuk, az fáj a legjobban, ha nem veszik át a díjat. Hogy miért? Mert ez egy szűk kör, és rossz, ha még itt sem tisztelik egymást az emberek. És valóban. A díjátadó során szépen lassan lemorzsolódott minden szakmabeli, ahogy elhangzott a neve. Boróka Balls például a "menjünk innen a picsába" mondattal távozott. Ennyire vették komolyan.

A 2006-os Magyar Pornó Oszkár nyertesei

Legjobb pornószínésze: Lauro Giotto
Legjobb pornószínésznője: Nikki Rider
Legjobb rendezője:Desiré Dubounet
Legjobb gay rendezője:Adam Webb
Legjobb pornófilmje:Plasztik cicák /Tom Média/
Legjobb amatőr pornófilmje: Szopnék /Tom Média/
Legjobb szexjelenete:Black Diamond
Életműdíjas: Alexa
Legjobb amatőr pornószínésze: Teddy
Legjobb amatőr pornószínésznője: Victoria Sweet
Legjobb botrányfilmje: Indián
2006. Felfedezettje:Boroka Balls
Legjobb orál szexjelenete: Janet Joy
Legjobb sztriptíz előadója:Susan Pearl
Legjobb rendezvénye:Erotika Parádé
Legjobb producere:Hopka Ferenc
Legjobb erotikus internetes oldala:goldengate.hu
Legjobb pornó újságja: Tutti Frutti
Legjobb erotikus műsora: Mészáros Dóra
Legjobb S/M filmje: Painfull /Rakonczay Ervin (Rdivino)/