horoszkóp

Pasivadító csípőmozdulatokkal is küzdhet a szebb testért

2008.12.28. 19:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Carmen Electra óta tudjuk, hogy a sztriptíztánc és az aerobik nem üti egymást. Sőt, amellett, hogy formás alakra teszünk szert, még egy-két pasivadító trükköt is elsajátíthatunk. Haladóknak pedig a rúdtáncot ajánljuk, amihez ugyan nagyon jó erőnlét kell, de sokkal átütőbb a siker. Mint kiderült, a hastánc sem kizárólag arra szolgál, hogy az ellenkező nemben felébressze a nemi vágyat, hiszen egy félév leforgása alatt igazán nőies alakot kölcsönöz, segít a gerincproblémákon, egyfajta intimtornának is beillik, és akár a pszichológust is helyettesítheti.

Még nyáron összegyűjtöttük a legszexisebb olimpikonokat, valamint olvasóink szavazhattak a legszexisebb sportágra is. Ezúttal olyan mozgásformákat mutatunk be, amivel a gyengébbik nem képviselői nem csak alakjukat formálhatják, de olyan tudásra is szert tehetnek, ami jól jöhet a hálószobában.

Sztriptíz és aerobik

A férfiak 70%-a által önmagában is szexisnek tartott aerobik és a sztriptíztánc ötvözését sokan az egykori Baywatch sztár, Carmen Electra nevéhez kötik, hiszen ő egy egész kis birodalmat épített a sztriptíz aerobik köré. A 2 in 1 mozgásforma mibenlétéról Pirner Alma erotikus táncstúdiójának egyik oktatóját, Gali Tímeát kérdeztük. "Aerobik alapokra épül, de nagyon sok hangsúlyt fektetünk a csípőmozgásokra, ennek az összes válfaját elsajátítjuk. Korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánljuk, aki szeretné jobban kifejezni a nőiességét, szereti a jó zenét, vagy a párját akarja elvarázsolni" - mondta a Velvetnek a Dollhouse tánctanára.

Az órák hatvan percesek, amik természetesen bemelegítéssel indulnak és nyújtással fejeződnek be - tudtuk meg. "A bemelegítés után jöhetnek az alap csípőmozdulatok, majd a talaj - és a székes mozdulatok. Ha ez megvan, akkor megtanulunk egy-egy kisebb koreográfiát, amikből idővel egy táncszám alakul ki" - nyilatkozta Gali Tímea, aki szerint ha valaki hetente két alkalommal, egy nap kihagyásával edz, akkor már egy hónap alatt látható eredményt érhet el. Természetesen Pirner Alma is készített egy DVD-t, ami egyszerűsített formában tartalmazza a gyakorlatokat, így önmagában nem elegendő, de egy jó alapot ad a kezdőknek.

Rúdra fel!

A rúdtánchoz sokkal nagyobb erőnlét szükséges, sokkal hamarabb érhetünk el látható eredményt és sokkal hatékonyabb, mint a sztriptíz aerobik, hiszen testünk szinte összes izmára szükségünk van a trükkök kivitelezéséhez. Ez sincs korhoz kötve, ám akinek valamilyen komolyabb sérülése van, valamilyen oknál fogva kifejezetten gyengék a karjai, vagy a lábai, azoknak nem ajánlatos kipróbálnia, hiszen az erős végtagokra nagyon nagy szükség van a mutatványokhoz. Szintén kizáró ok, ha valaki babát vár, de ezenkívül nincs megkötés. A tanfolyam résztvevői először alapforgásokkal ismerkedhetnek meg, majd következhetnek akrobatikus elemek. A fejjel lefelé végzett trükkök főként a vádlit, a combokat és a hasat erősitik.

Gali Tímea hozzátette, a tanfolyam során nem csak szigorúan a rúdhoz kötött mozdulatokat sajátíthatnak el a résztvevők, hanem a központi szerepet játszó eszköztől független, de a koreográfiába mindenképpen beillő elemeket is, például latin táncmozdulatokat a rúd körül. Mindenki tudja, hogy az összetett mozgásformáknál fontos, hogy minél többet gyakorljuk. Nos, a szemfüles üzletembereknek köszönhetően szerencsére ennek sincs akadálya, ugyanis az interneten bárki rendelhet magának egy házi sztriptízrudat mindenféle színben és díszítéssel. Természetesen már Carmen Electra is piacra dobta a saját kis szettjét, ami csekély 99.99 fontot (kb. 34.400 forintot) kóstál.

Hastánc a testnek

Aki az igazán nőies homokóra alkatra vágyik, és nem bánja, ha csak fél év múlva ér el eredményt, annak a hastánc a megfelelő mozgásforma tudtuk meg - Kotschy Viktória hastáncoktatótól. Bár ez a mozgásforma az örök nőiességről szól, és szintén nincs korhoz kötve, sok szabályt be kell tartani, ezért érdemes egy olyan tanárt választani, aki mindent precízen elmagyaráz . "Egy két-percnél tovább nem szabad lábujjhegyen állni, mert bármekkora is a testtömeg, bedurran a lábfej és akár egy héten keresztül is fájhat. A nyolcasokat sem szabad rosszul megtanulni, mert akkor nincs izomfejlődés. A tevehullám csak akkor tesz jót azoknak, akiknek ferde a gerincük, ha egyenes vonalban történik. Amíg a megfelelő belső izomzat, a kellő kondíció nem alakul ki, addig bizonyos mozdulatokat hanyagolni kell. Ha például valakinek légszomja van, vagy szúr az oldala egy mozdulat végzése közben, akkor nem kell erőltetni, érdemes köztes mozdulatokkal lefinomítani azt. ".

Mint megtudtuk, a hastánc nagyon sokoldalú: egyrészt intimtorna, hiszen olyan izmokat fejleszt, amiknek hasznát vesszük a szülés során, és természetesen a szexuális élet szempontjából sem elhanyagolhatóak, másrészt gyógytorna, hiszen erősíti a hátizmokat, így gerincünk jobban bírja a terhelést, és természetesen szinte egész testünket átmozgatja. "A combizomtól kezdve szinten mindent. A különböző kéztechnikák például a karizmokat fejlesztik, akár öt percig csináljuk, akár egy órán keresztül. A lábujjhegyen táncolás a vádlit erősíti, a megfelelő csípőmozdulatokhoz pedig elengedhetetlen a hasazás."

...és a léleknek

Kotschy Viktória elmondta, hogy a hastáncnak van egy mögöttes pszichológiai vetülete is: "A testünket két részre lehet bontani: csípőtől lefelé és felfelé. A táncban ez a következőképpen valósul meg: ha lírai, érzelmes zenét hallunk, akkor azt általában felül táncoljuk ki. A dobszólót viszont csípőben, hiszen ez a szívritmus, vagyis az az élet motorjának jelképe, a hölgyek esetében pedig a csípőnél található az élet forrása, itt található minden, ami ahhoz kell, hogy az élet valósággá váljon."

Némi tipp a férfiaknak: attól függően, hogy egy nő hogyan táncol, következtetni lehet arra, hogy mivel lehet elnyerni a kegyeit. "Aki a dobszólóra csípővel reagál, annak nem kellenek a szép szavak, nagyon temperamentumos és tüzes , élvezni akarja az élettel kapcsolatos anyagi dolgokat, ő főként fizikálisan fogja meg a férfiakat. Így azok a lányok, akik csak a csípőjükkel mozognak, ne csodálkozzanak, ha férfiak csak azt akarják tőlük" - adott egy tippet a komolyabb kapcsolatra vágyó nőknek Kotschy Viktória, aki hozzátette, ezért kell mindig más jellegű mozdulatokat is használni egyúttal.

Megtudtuk azt is, hogy azon ívek is nagyon beszédesek, amelyek mentén táncol az illető. "Ha felül kisebbek, akkor egy gátlásos személlyel van dolgunk. Ha ráadásul darabosak is a mozdulatok, akkor az illető önmagának is korlátokat állít, nem meri kimutatni az érzéseit, fél attól, hogy megbántják. Ha túlságosan nagy körön mozog a váll, akkor egy igen egészséges önértékeléssel van dolgunk. A darabos mozdulatok viszont ebben az esetben segélykiáltást jelentenek. Ha valaki alul mozog kis íven, akkor nem meri megélni a dolgokat, ha pedig külső íveken mozog, akkor két kanállal habzsolja az életet. A darabos mozgás pedig itt is segélykérés.