Magával az élettel szeretkeznek a szvingerek

2008.07.02. 21:36
Annak ellenére, hogy Magyarországon már több, mint tíz éve nyitotta meg kapuit a gruppenszex kedvelői számára az első szvingerklub, még mindig kevés ismert erről a különös életformáról. A kívülállók úgy vélik, hatalmas érzelmi terhet jelenthet egy ilyen élmény, míg mások szerint sikeresen levetkőzve a gátlásokat, egy éjszaka alatt be lehet pótolni mindazt, amit éveken át legperverzebb ábrándozásaikba nyomtak el. Egy sokat tapasztalt szvingelő párt kérdeztünk meg arról, hogy is van ez.

Felkészülés gruppenszexre

Nikolett és Attila már hét éve éltek együtt, amikor hosszú vívódás után úgy döntöttek, ha törik, ha szakad, élnek a lehetőséggel és kipróbálják a szvingelést, azaz a mások előtti, vagy akár a csoportos szeretkezést. A döntő elhatározáshoz két évnek kellett eltelnie, mára pedig már profi gruppenszexelőkké élvezték ki magukat.

"Félreértések elkerülése végett mi nem azért kezdtünk el szvingelni, mert Attila nem volt elég nekem" - meséli Nikolett. "Én már az oviban is egyszerre két kisfiúval játszottam doktorosdit. Később, amikor tizenkét éves koromban megtaláltam apám szexújságjait és felfedeztem benne a két férfi egy nő felállást, onnantól kezdve erről fantáziáltam. Ezek a vágyakozások később szerencsére meg is tudtak fogalmazódni Attilával való kapcsolatomban. Először csak beszélgettünk erről a dologról, aztán egyszer ráakadtam egy szvingeres weboldalra, ami még jobban fokozta bennünk az elhatározást, hogy kipróbáljuk a csoportszexet. Átbeszéltük a dolgokat, többek között, hogy ki mit vár ettől az egésztől, és mik a határok. Egy gyakorlott csajjal pedig leültünk beszélgetni, aki megosztotta velünk a tapasztalatait. Később, még nyitás előtt levitt minket a klubba, ahol eldöntöttük, hogy következő héten belevágunk."

Szvingelés és kukkolás

A szvinger szó jelentését sokan és sok helyen megfogalmazták már. A swingers angol szleng kifejezés, és azt a személyt jelöli, akik igen intenzív szexuális életet élnek. A swingers klubok pedig olyan intézmények, ahol ezeknek az nyitott szexuális életet élő embereknek összejöveteleket szerveznek. A vendégek általában azért keresik fel az ilyen helyeket, hogy hozzájuk hasonló étvággyal rendelkező férfiakkal és nőkkel lépjenek szexuális kapcsolatba. A szvingelésnek is vannak viszont árnyalatai, hiszen akadnak, akik kifejezetten csak a kukkolás miatt keresik fel ezeket a helyeket, és vannak olyanok, akiket egyszerűen csak izgat, ha mások nézik, miközben mindenki jól jár.

A swinger életformát folytatók kiegyensúlyozottabbak, boldogabbaknak vallják magukat.

Szvingerklub, itthon

Budapesten most két ilyen legálisan működő klub van. A részvételi szándékot legkésőbb aznap délután telefonon kell jelezni. A belépési árak változóak, attól függően, hogy hétköznapi, hétvégi összejövetelről van szó, illetve külön árlista vonatkozik urakra, hölgyekre és párokra is. Az összegbe viszont a korlátlan szexfogyasztás mellett beletartozik a korlátlan étel- és italfogyasztás is. A külföldi klubokkal szemben itthon elvárás, hogy a vendég kizárólag egy szexis fehérneműben vagy törölközőbe csavarva jelenjen meg, uraknál pedig egy szál alsógatya vagy bokszeralsó az ajánlott viselet.

"Ha másnak is ad, attól én még nem kapok kevesebbet"

A pár lassú léptekkel haladt a beteljesülés felé, mint mondják, eléggé félénkek mindketten, ráadásul Nikit rendkívül frusztrálta, hogy csak saját keze által éri el az orgazmust. Attól tartott, hogy ez egy több személyes szexnél esetleg gondot jelent valamelyik partnernél. Legelső alkalommal például nem is voltak mással, csak kettesben, de a lányban az is feszültséget okozott, hogy idegenek kukkolják.

"Hosszú időbe telt megszoknom, hogy nem csak olyanok néznek szex közben, akik szimpatikusak számomra, hanem olyanok is, akiket ellenszenvesnek tartok. A harmadik alkalommal végre csatlakozott hozzánk egy másik férfi. Azóta is úgy van egyébként, hogy nem mi választunk, hanem minket választanak, talán ezért van az, hogy viszonylag kevés partnerünk volt az elmúlt három évben, amióta szvingerezünk.

Attilát egyáltalán nem zavarta, hogy barátnőjét más férfi is kényezteti.

"Épp ellenkezőleg. Lehet, nagyon perverznek tűnik, de szeretem nézni kívülállóként, ahogyan élvezi a szexet. Ez olyan dolog, hogy elmegyünk egy étterembe, ahol nagyon ízlik neki az étel, és én örülök ennek, függetlenül attól, hogy nem én főztem neki. Hiszen ha másnak is ad, vagy mástól is kap, attól én még nem kapok kevesebbet. Furcsa volt viszont azt tapasztalni, hogy a szvingeresek nem igazán barátkoznak a klubon kívül. Nálunk is így kezdődött, hiszen a személytelen gruppen volt az, ami vonzott ebben az egészben, aztán most már intimitásra, gyengédésgre és figyelmességre vágyunk kettőnél több szereplős szexnél is."

A nem az nem

Fontos alapszabály, hogy a NEM az NEM-et jelent az ilyen jellegű összejöveteleken, és ezt tiszteletben kell tartani. Attila szerint viszont sokan nem mernek szólni, ha kényelmetlenül érzik magukat egy-egy szituációban, a szóló férfiak pedig gyakran nagyon rámenősek. Ilyenkor nyugodtan segítséget lehet kérni a személyzettől, hiszen aki megfeledkezik az udvariasságról, annak örökös kitiltás jár. Az italozás emiatt is csak mértékkel javasolt, meg hát részeg emberrel senki nem bújik szívesen ágyba.

Sokan egyáltalán nem védekeznek

A legtöbb szvingelő nővel szemben Nikolett soha nem vágyott női szexre, ám egy alkalommal véletlenül mellé sodródott egy az ágyban.

"Onnantól kezdve viszont nem tudtam betelni velük, hosszú ideig csak csajoztunk. Mostanában pedig inkább párokra van igényünk, és arra, hogy a testi kapcsolat lelki kapoccsal társuljon. Mindkettőnk számára nagyon fontos, hogy a szex előtt kellemesen el tudjunk beszélgetni, utána pedig, ha úgy jön ki a lépés, együtt is tudjunk aludni. Amit még nagyon szeretnék kipróbálni, az a szendvics: sajnos arra még nem volt lehetőségem és alkalmam. Nem vagyok jártas ugyanis az anális szexben, ezért meglehet, hosszú felkészítést igényelnék, amit nem szeretnék olyan férfi társaságában, akit alig ismerek. A védekezésre nagy gondot fordítunk, az orális szexhez is gumit használunk, sajnos láttunk már példát arra a klubban, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják a kockázat mértékét. És hogy miként éljük mi meg ezt az egészet? Amilyen élményekben részünk volt az utóbbi hónapokban és hetekben, azt kell mondjam, mintha magával az élettel szeretkeznénk. Semmit nem sajnálunk, most már akár meg is halhatunk, hiszen ez valami eszméletlen érzés."