horoszkóp

Csövön keresztül táplálkozik az egykezű modell

2009.04.03. 13:55
Maryelen Loughran több olyan veleszületett betegségben szenved, amikből a hétköznapi ember számára akár egy is felfoghatatlan csapásnak számít. A 15 éves lány mégis bejutott a Teen Princess UK modellverseny döntőjébe, többezer vetélytársnőjét utasítva maga mögé.

1 kéz, 4 vese, napi 16 órás becsövezés

A brit kislány 1992-ben koraszülöttként jött világra. A baba súlya a születéskor a 900 grammot sem érte el, négy veséje volt és bal kézfeje nem fejlődött ki. Mint később kiderült, mindezek mellé artritisztől is szenved, ráadásul egy olyan ritka szindróma is nehezíti életét, aminek következtében gyomra nem képes megemészteni az ételt. Ezért Loughran csak porított ételt vehet magához egy csövön keresztül, ami egyenesen a beleibe juttatja a táplálékot. Az étkeztetőgépet a fiatal lánynak mindenhova magával kell vinnie, hiszen előfordul, hogy napi 16 órán keresztül van szüksége a csövön keresztül történő táplálásra.

Loughran gyomra nem képes megemészteni a természetes ételt

Példaképe Jordan, de nem akart modell lenni

Loughran azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy példaképe mindig is Katie Price volt, de nem a szolibajnok celeb modellkarrierje miatt, hanem mert "erős, független nő", akit nem érdekel, hogy mit gondolnak a többiek. A nehéz sorsú kislány korábban sosem gondolt arra, hogy modell lesz, de a karate mellett, amiben kék övet szerzett, a ruhák is mindig érdekelték. Egy birminghami divatrendezvényen szólította le egy fotós, aki nyomban fotókat is készített róla. Így jutott el Maryelen Loughran a Teen Princess UK modellverseny döntőjéig.

Nem ő lenne az első fogyatékos modell

Amennyiben valóban összejön Maryelen Loughrannek a manökeni karrier, valamelyest kitaposott pályán indulhat majd el, hiszen fogyatékosként szintén szépségéből él a lett származású, amputált lábú Viktoria, aki tavaly erotikus képeivel tett szert világhírre. De a divatvilágban is volt már példa ilyesmire: Aimee Mullins többször szerepelt Alexander McQueen divatbemutatóin, pedig neki mindkét lábszára hiányzik.