A 24 éves Emiri Miyasakát választották Japán legszebbjének, így ő képviselheti az országot az augusztusi Miss Universe világversenyen. A döntőt az 50’-es évek Hollywoodjának szellemében rendezték, ami nem túl meglepő, a japánok ugyanis kényszeresen találnak ki témákat az eseményekre.

Huszonegy lány közül a 24 éves Emiri Miyakasát választották Japán legszebb lányának, így ő képviselheti majd hazáját a Miss Universe világversenyen, amit augusztus 23-án rendeznek meg a Bahamákon. A helyi olvasók nagy része egyébként nem Miyakasára szavazott volna, náluk Marie Ooyama volt a befutó, aki mindössze a közönségdíjat tudta megszerezni a tokiói döntőn. A 24 éves Miss Japánról nem közöltek túl sokat, még a körméreteit sem tették fel az internetre, így azt sem tudjuk, hogy vajon olyan ideális számokkal rendelkezik-e, mint Miss Brazília, vagy a lehülyepicsázott Miss Kalifornia.

A japán Miss Universe 2009 győzteséről annyi információt tettek közzé, hogy huszonnégy éves, 171 cm magas, 48 kg, egy évet az Egyesült Államokban töltött, most pedig Tokióban él - írja a newsonjapan.com. Na és persze nagyon boldog, hogy megnyerte a helyi versenyt, amitől nyilván nemcsak a címmel, és a koronával lett gazdagabb, de valószínűleg fel is markolta érte a szépségéért járó pénzt, akárcsak a Miss Brazília cím nyertese, Larissa Costa, aki így 20 millió forintnak megfelelő összeggel lett vastagabb.

A megmérettetésen kiválasztották a legfotogénebb versenyzőt is, Miss Photogenicet, aki idén Chiharu Ilijima lett. A 2009-es Miss Universe Japán döntőjét az '50-es évek Hollywoodjára építették fel a szervezők. A zsűriben többek olyan nevek ültek, mint a Miss Universe Japán ügyvezetője, Ines Ligron, a Miss Universe Japán 2006-os győztese, Kurara Chibana, vagy Chris Peppler Dj.