Tizenegy éve rendezik meg Thaiföldön a Miss Tiffany’s Universe szépségversenyt, melynek célja, hogy pozitív képet alakítson ki a transzvesztitákról, valamint, hogy turistákat vonzzon a régióba. A 2009-es győztest pénteken választotta meg a zsűri, aki természetesen a koronával, egy Honda Jazz-zel, és - egyéb győzelme miatt - hétszázezer forintnak megfelelő készpénzzel lett gazdagabb. Bár karrierlehetőséget nem biztosítottak neki, elődei szép számmal kaptak helyet a médiában és a szépségiparban.

Megvan már a legszebb Miss Brazília, az alig ismert Miss Japán, péntek óta pedig számtalan újabb, ám annál furcsább Miss-szel bővült az univerzum, ugyanis tizenegyedik alkalommal is megválasztották Thaiföld legszebb transzvesztitáját. A 2009-es Miss Tiffany's Universe címet egy 20 éves diák, a Nong Jazz névre hallgató Sorawee Nattee nyerte el, és bár ugye már a részvétel is boldoggá tesz, azért kapott még a koronája mellé ezt-azt: Nattee egy Honda Jazz autóval, 100000 baht (613000 forint) készpénzzel és szponzorajándékokkal lett gazdagabb, ám mivel a Legszebb Ruha kategóriában is ő diadalmaskodott, további 123000 forintnak megfelelő pénzt zsebelt be.

Diákok szerezték meg az első három helyet

A harminc döntős közül második helyen végzett a szintén 20 éves Writtorn Norapatpimol – művésznevén Nong Bell -, aki 80000 bahttal (500000 forinttal), a Miss Unlimited Sexy Star címmel és további 10000 bahttal (60000 forinttal) lett boldogabb. A harmadik helyet is egy diák szerezte meg: Napatsawan Cholakorn összesen 70000 bahttal (430000 forinttal) mehetett haza, amiért az előkelő harmadik helyen kívül megszerezte a legszebb bőrért járó címet is. De persze itt is számítottak a nézők szavazatai: a képernyők előtt ülők a 16-os versenyzőt, a tizennyolc éves Lerluk Lertworapongrát választották kedvencüknek, ő 10000 bahttal (60000 forinttal) távozhatott.

Nemzetközileg is elismert

A szépségversenyt, amit 18 és 26 év közötti fiatalok között hirdettek meg, elsősorban azért szervezik meg minden évben, hogy megváltoztassák a transzvesztitákról kialakult negatív képet, és turistákat csábítsanak Pattayába. A Miss Tiffany's Universe-t 1998-ben rendezte meg először a Tiffany's Show, amely az egyike Thaiföld egyik legnagyobb, kizárólag férfiakat foglalkoztató kabarészínházainak. A helyi verseny azóta nemzetközileg is elismertté vált, köszönhetően az 1999-es és 2000-es győzteseknek, akik ugyancsak első helyezést értek el az Egyesült Államokban rendezett Miss Queen of the Universe szépségversenyen - írja a Telegraph.