A 18 éves Alina Percea mégsem örülhet, hogy keresett 10 ezer eurót a szüzességével, mivel a német adóhivatal akár a felét is viheti az összegnek. Az ok, hogy a lány német oldalon hirdette szüzességét, ami tulajdonképpen egyet jelent a prostitúcióval, és bár ez ott legális, de erősen adóköteles.

A román diáklány egy német aukciós oldalon árulta szüzességét, amit végül egy 45 éves olasz üzletember nyert meg. Az első együttlét ugyan fájdalmas volt, de Perceának azért volt annyira jó, hogy remélje, fognak még találkozni a zöld szemű, udvarias mosolyú olasszal. Úgy tűnik, erre szükség is lesz, mivel a Mannheimben tanuló lány a szüzességéért kapott 10 ezer eurónak jó, ha a felét megtarthatja.

A német adóhatóságok szerint ugyanis a szüzesség elárverezése egyenértékű a prostitúcióval, ami ott ugyan nem illegális, csak adózni kell utána, nem is keveset. „Most vizsgáljuk az ügyét, és úgy tűnik, a kapott összeg felét kell befizetnie" – nyilatkozta az adóhivatal egy munkatársa a news.com.au internetes hírportálnak, aki szerint a lány sokkal jobban járt volna, ha szép csendben adja el féltve őrzött szüzességét. Ráadásul Percea rövid idő alatt nagyon sokat keresett, és így elképzelhető, hogy 19 százalékos fogalmi adó befizetésére kötelezik, szóval a végére örülhet, ha marad 4400 eurója.

Nos, Alina Percea egyáltalán nem csendben örült, miután feltette hirdetését, boldog-boldogtalannak nyilatkozott a szüzessége körüli felhajtásról. Az árverését ráadásul két nappal a finis előtt fel kellett függeszteni, mivel egy volt tanára megvádolta, már régóta nem szűz. Percea ezt nem hagyta annyiban, megvizsgáltatta magát egy nőgyógyásszal, és egy sajtótájékoztató keretein belül ismertette a végeredményt.