Miután Jaycee Lee Dugard elrablása és fogvatartása miatt letartózatták az 58 éves Philip Garridot, átkutatták otthonát, majd a szomszédos házat, amire pár évvel ezelőtt felügyelt. A rendőrkutyák az egyik kertben egy csontdarabot találtak, aminek azonosítására több hétre van szükség. Feltételezések szerint a fiatal lányok után előszeretettel leselkedő férfi valószínűleg összefüggésbe hozható három örömlány meggyilkolásával. A férfiról saját édesapja is úgy véli, lehet, hogy valóban gyilkolt, abban pedig egyenesen biztos, hogy fia szexmániás. A rendőrség egyúttal három meggyilkolt prostituált és több, évekkel ezelőtt eltűnt lány ügyében is újra nyomozni kezdett: szerintük előfordulhat, hogy Garridonak mindegyik esethez köze van.

A rendőrkutyák egy egyelőre ismeretlen eredetű csontdarabot találtak az egyik olyan háznak a kertjében, amit összefüggésbe lehet hozni Philip Garridóval, a 18 éve elrabolt lánynak két gyermeket nemző férfival. Feltételezések szerint a férfinak Jaycee Lee Dugard elrablása mellett talán köze lehet több, a kilencvenes években meggyilkolt prostituált halálához is, és a jelenlegi lelet alapján úgy tűnik, a rendőrség gyanúja talán nem alaptalan. Amikor ugyanis a napokban rendőrkutyákkal vizsgáltatták át Garrido Antioch városában található házát, valamint az azzal szomszédos ingatlant, ahol 2006-ig dolgozott gondnokként, egy olyan csontdarabot találtak, amit egyelőre nem sikerült beazonosítani, és az eredetre vonatkozó vizsgálatok eredményére hetekig kell várni.

A rendőrség eközben állítólag attól tart, hogy a felháborodott szomszédok felgyújtják a házat. „Párszor beszéltem vele telefonon. Azt mondta, hogy a gyermekei segítenek neki kitakarítani a házat” – nyilatkozta Magdalena Miller, aki a szomszédos ingatlan tulajdonosa. Az asszony állítólag nem tudott arról, hogy a férfit korábban nemi erőszak miatt elítélték. Magdalena Miller a házat volt férjétől, Delbert Medeirostól vásárolta meg. A férfi egészségi állapota miatt egy otthonba költözött, és Philip Garridót bízta meg azzal, hogy vigyázzon a házra. Jimmy Lee, a Contra Costa megyei sheriff szóvivője elmondta, hogy a Garrido otthonával szomszédos ingatlanra bűnügyi helyszínként tekintenek – írja a Telegraph. A New York Post szerint összesen két zsáknyi bizonyítékot vittek el a rendőrök, de arról nincs információjuk, hogy melyik házból, és pontosan mit gyűjtöttek be.

Az apja elhiszi, hogy gyilkolni is képes

A férfi apja egyébként szintén nem tartja kizártnak, hogy fia nemcsak szexuális bűnöző, hanem gyilkos is. „Szexfüggő volt, ez volt a legnagyobb problémája. Emellett elképzelhetőnek tartom azt is, hogy ő ölte meg az örömlányokat is” – nyilatkozta a 87 éves Manuel Garrido. Az apa szerint egyébként volt neje is felelős a történtek miatt, hiszen kizárt, hogy nem tudott Jaycee Lee Dugard létezéséről. „Együtt élt velük. Tennie kellett volna valamit, de mégsem cselekedett” – nyilatkozta a férfi, aki hozzátette, hogy a 88 éves, időskori elbutulásban szenvedő asszonyt a múlt héten elszállították egy otthonba. A rendőrség egyúttal azt is szeretné kideríteni, hogy a prostituáltak halála mellett a férfinak esetleg köze van-e több gyermek eltűnéséhez. A kislányoknak abban az időszakban veszett nyomuk, amikor Philip Garrido lecsapott Jaycee Lee Dugardra, akit nejével, Nancy Garridóval együtt 18 éven keresztül tartott fogva.

További áldozatok?

Az egyik eltűnt lány, Michaela Garecht állítólag nagyon hasonlít Jaycee Lee Dugardra, aki 18 évnyi rabság után most végre visszatérhetett családjához. A nyomozók szerint azon a fantomrajzon látható férfi, amit Garecht eltűnése után készítettek, a külső jegyek alapján akár Garrido is lehet. A férfit 1988-ban helyezték feltételesen szabadlábra, és így összesen 11 évet ült börtönben Katie Callaway Hall, egy Las Vegas-i krupié elrablása és megerőszakolása miatt. Három hónappal szabadulása után Michaela Garech-et elrabolják egy áruház parkolójában, ami mindössze 30 mérföldre van a férfi otthonától. „Mindent megadnék azért, hogy ismét itthon legyen, és újra karjaimban tarthassam” – nyilatkozta a kilencévesen elrabolt lány édesanyja, Sharon Murch.

Szereti a fiatal lányokat

A 13 éves Ilene Misheloff esetét szintén megvizsgálják. Ő 1989. január 30-án tűnt el, miközben jégtánc-edzésre tartott. Egy harmadik fiatal lány, Amanda Campbell 1991. december 27-én tűnt el 40 mérföldre Antioch városától. A biciklijére egyik barátjának otthonával szemben találtak rá. Egy 1977-es tárgyalás során egyébként az akkor is egy nemi erőszak miatt bíróság elé állított Garrido beismerte, hogy különös vonzalmat érez a fiatal lányok iránt, hogy gyakran leselkedett akár hétéves gyerek után is, és megmutatta nekik péniszét miközben nemi erőszakról fantáziált. Állítása szerint gyakran maszturbált iskolák közelében, és LSD-t, valamint kokaint használt izgatószerként. Egyúttal azt is megosztotta a bírósággal, hogy szülei soha nem ütötték meg, sőt, és tízéves kora után semmilyen módon nem fegyelmezték, és leszögezte, hogy boldog házasságban él. Valamint azt is elmondta, nem volt tisztában azzal, hogy valami rosszat tett, és soha nem akart bántani senkit. Akkori áldozatát mindenesetre megbilincselte, megkötözte, és a száját is beragasztotta, mielőtt megerőszakolta volna.

A védőügyvédje súlyos drogfüggőségre hivatkozva megpróbálta beszámíthatatlannak nyilváníttatni Garridót, de a bíró nem egyezett bele. A tárgyalás előtt egy hónappal Dr. Albert F. Peterman neurológus megállapította, hogy agyi károsodásról szó sincs, igaz a férfi az LSD-től mindig kissé agresszívvé vált, amivel egyébként tisztában volt, és egyébként az erőszak minden részletére emlékezett. A tárgyalás során felmerült, hogy Garrido már korábban is megpróbált elrabolni nőket. A bírót állítólag tájékoztatták arról, hogy pár órával az ominózus bűncselekmény előtt egy másik nőt is megpróbált elrabolni, de akkor nem járt sikerrel. Az esküdtszékkel azonban nem osztották meg ezt az információt - írja a Times Online. Dr. Lynn Gerow, a bíróság által kijelölt pszichiáter szerint egyébként voltak szexuális deviancára utaló jelek a férfinál.