Idén először rendezték meg a dél-amerikai rúdtáncosok regionális versenyét, amit egy brazil lány, a 24 éves Rafaela Montenero nyert meg. A második helyezettel együtt ő is részt vesz majd a londoni világversenyen, amit 2010 májusában rendeznek meg. A döntő előtt a lányok amellett, hogy több kurzuson is részt vettek, kivonultak Buenos Aires utcáira, ahol különböző oszlopokon mutatták be tudásukat az arra járó férfiak örömére.

Október huszadikán rendezték meg a 2009-es Miss Pole Dance Argentinával egybekötött Miss Pole Dance Sudamérica 2009 versenyt Buenos Airesben. A regionális versenyen olyan országok képviseltették magukat, mint például Brazília, Chile, Venezuela, Puerto Rico, Peru és Mexikó. Az első dél-amerikai döntőt egy 29 éves brazil táncos, Rafaela Montenero nyerte meg. A második helyen egy argentin táncoktató, a 29 éves Maria Luz Escalante végzett. Egyúttal ő lett az argentin mezőny legjobbja.

Akárcsak a legtöbb ilyen verseny, ez is több napig tartott, a döntő előtt több kurzuson is részt vehettek a táncosok. Sőt, egyik nap a huszonkét döntős közül tizenheten kivonultak Buenos Aires utcáira, ahol például jelzőtáblák oszlopain mutatták be tudásukat. A táncosok nem kis felfordulást okoztak. Volt, aki csak az ablakból fényképezte őket, volt, aki a nyomukba eredet, és még a telefonszámukat is megszerezte – írja a Ciudad. Az utcai bemutatónak állítólag egy állami tisztviselő vetett véget, aki biztos, ami biztos, készített egy képet mielőtt lefújta volna a bulit.

A két első helyezett egyébként jövő májusban Londonba utazik, hogy a világversenyen is bemutathassák tudásukat. Az idei döntőt Jamaicán rendezték meg, és hazánk sztriptíz világbajnoka, Pirner Alma is tagja volt az öt főből álló zsűrinek. Maga a világbajnokság közel egy hétig tartott, ugyanis a döntőt különböző workshopok előzték meg. Az egyik ilyen gyorstalpalót Pirner Alma pole-fitness trénerként tevékenykedő férje, Presinszki Ákos tartotta.

Pirner Alma az idei Miss Poledance Hungary versenyen is ítészként vett részt. A zsűri döntése értelmében egy éven keresztül a 29 éves Kollár Betty képviseli majd hazánkat az ilyen jellegű nemzetközi megmérettetéseken. Pirner Alma egyébként már a hazai döntő előtt felhívta a Velvet figyelmét a győztesre. Hozzátette, nem csak a verseny megnyeréséhez van szükség tehetségre, hanem ahhoz is, hogy az adott személy megfelelően használja ki a győzelem adta a lehetőségeket. Pirner egyébként már régebben felhagyott a versenyzéssel, számára most a tanítás, a zsűrizés is kellő sikerélménnyel jár.