Öngyilkos lett a Natascha Kampusch-ügy főnyomozója

2010.06.30. 09:47
Az 58 éves Franz Kröll múlt hét pénteken, a Grazban található lakása teraszán lőtte magát fejbe. A férfi nemrég zárta le azt a nyomozást, amiből kiderült, az osztrák lányt fogva tartó Wolfgang Priklopilnak nem volt tettestársa. A helyi médai szerint a főnyomozó depressziós volt, és talán ez az ügy volt számára az utolsó csepp a pohárban.

Öngyilkos lett az osztrák szövetségi rendőrség azon különleges csapatának a vezetője, akik pár hónapja ismét előszedték Natascha Kampusch ügyét, hogy végre pontot tegyenek a nyomozás végére, és kiderítsék, valóban volt-e bűntársa a lányt elrabló Wolfgang Priklopilnak.

Az 58 éves Franz Kröll az AustrianTimes információi szerint múlt hét pénteken, a saját grazi lakásának teraszán lőtte magát fejbe, miután elszívott egy cigarettát. A helyi média szerint a főnyomozó súlyos depresszióval küzdött. Miközben a nyomozás azt az eredményt hozta, hogy a Kampuscht nyolc és fél évig fogva tartó férfi egyedül követte el a tettét, úgy tűnik, Kröll elméjét megviselte az ügy, vagy legalábbis ez volt számára az utolsó csepp a pohárban. A nyomozás lezárása után ugyanis áthelyezését kérte a belső szolgálatra, a bűnügyi analízisekkel foglalkozó kutatócsoporthoz. „Olyan munkatárs volt, akit az ember soha nem felejt el” – nyilatkozta a lapnak Alexander Markovits, a rendőrség szóvivője.

Franz Kröll
Franz Kröll

Natascha Kampuscht 1998-ban, tízéves korában rabolta el Wolfgang Priklopil, és több mint nyolc évig tartotta fogságban egy Bécs közeli ház pincéjében. Miután a lány 2006-ban megszökött tőle, a férfi öngyilkos lett, még mielőtt a rendőrök elfogták volna. Kampusch azóta már több médiaszereplésen van túl, saját showműsort is vezetett, megpróbáltatásairól pedig film készül. Elrablásának és fogva tartásának történetéről egy önéletrajzi könyv is megjelenik ősszel, a német List kiadó jóvoltából.