Sara Mayt, valódi nevén Katarzyna Szczoleket Lengyelországban eddig énekesnőként ismerték, a nő azonban most a varsói városi tanácsot célozta meg új karriercélként. Szczolek ehhez szexi fotókkal kampányol, melyek azt ugyan nem bizonyítják, hogy alkalmas a képviselői posztra, de azt legalább igen, hogy jól néz ki.

A lengyel énekesnő, Katarzyna Szczolek (aka Sara May) kifejezetten szexis fotóitól vár politikai sikert, és meg van róla győződve, hogy tökéletesen alkalmas lenne kerülete képviseletére: „Őszinte vagyok, kitartó, ambiciózus, független és keményen dolgozom. Meg akarom változtatni a világot, és szeretnék segíteni az embereknek problémáik megoldásában” – áll Szczolek lengyel nyelvű honlapján. Az énekesnő tisztában van a "sex sells" igazságával, egyik kampányplakátján homokos tengerparton fekszik bikiniben mottója felett: „szép, független és hozzáértő”. Egy másik plakáton egy kiskutyát ölelget az „őszinte, hű és hajthatatlan” felirat mellett. Szczolek Bemowo-nak, annak a varsói kerületnek a képviseletéért küzd, ahol született – számolt be róla a Huffington Post.

Az énekesnő azért a belső értékeit is igyekszik kidomborítani: „Fiatal vagyok, de rengeteg tapasztalatom van. A kultúra- és médiapolitika illetve az Európai uniós támogatások területén folytattam tanulmányokat” – írja politikai képzettségéről és érdeklődési köréről, de önéletrajzából az is kiderül, hogy a Varsói Egyetem Romanisztika szakán végzett és három nyelven – lengyelül, angolul és franciául – énekel.

Hivatalos oldala mellett a wannabe politikusnő természetesen Facebookon is fenn van, bár itt a lengyelül beszélők vannak előnyben.

Nem Szczolek az első politikusnő, aki –többek közt– testétől várja a sikert: a cseh Ivona Fišerová egy jó ügyért akár a Playboynak is levetkőzne, a cseh parlament hat képviselőnője szexi naptárat adott ki.

A magyar politikai elitből eddig Rajzó Ildikó, a Fidesz badacsonytomaji polgármesterjelöltje mutatott magából a legtöbbet, szoptatva reklámozott melltartót. Egyébként a Jobbik fiatal képviselőjére, Dúró Dórára jelentkezett tömegigény, amikor feltettük a kérdést olvasóinknak, kit látnának szívesen kevés ruhában, második lett Lamperth Mónika.