Állítása szerint az örökbefogadást kísérő médiafelhajtás ihlette meg Kevin Sharkey-t, aki egy fotómontázzsal tisztelgett Elton John és adoptált kisfia, Zachary előtt. A botrányt kiváltó képen a melegségét évtizedek óta vállaló brit énekes dús kebleiből szoptat egy újszülöttet. Az alkotás ára 19500 dollár.

Széles vigyor, dús kebel, és egy azon csüngő újszülött - ezt kapta Elton John egy ír művésztől. Kevin Sharkey Photoshop-alkotásával a meleg énekes és férje, David Furnish örökbefogadási hercehurcáját övező médiaérdeklődésnek kívánt emléket állítani. A Father And Son (Apa és fia) című képen Elton John férfi létére maga táplálja anyatejjel a gyereket, akinek állítólag Lady Gaga lesz a keresztanyja.

A Daily Mail szerint az alkotás újra felszítja a homoszexuális párok örökbefogadásával kapcsolatos vitákat. A művész úgy nyilatkozott: nem akarta megbántani Elton Johnt, csak megihlette a sajtó izgatottsága a témában.

"Új időszámítás kezdődött a meleg férfiak gyerekvállalásában. Amit Elton és David tesznek, az elismerésre méltó. Be kell vallanom, röhögcséltem kicsit magamban, amíg a kép elkészült, de tudom, hogy Eltonnak jó a humora" - fejtette ki a művész, aki egy korábbi művében már a brit modellt, Jordant is átértelmezte, méghozzá gyerekgyilkossá.

A műalkotás Kevin Sharkey dublini galériájában található, az érdeklődők ott tekinthetik meg. A Father And Son ára 19500 dollár (több mint 3,8 millió forint), és két komoly vásárló már jelentkezett is érte.

A kérdésre, hogy miért az énekes szoptatja a gyereket a képen, és miért nem David Furnish, Sharkey kifejtette, szerinte a házaspár kapcsolatában Elton Johné az anyaszerep, míg párja szigorúbb, tanár uras jelenségnek tűnik számára.

A művész egyébként nemcsak képeket alkot: többféle ruhát is készít, például Lady Gaga-ihlette bebújós cipőt, illetve „Fuck the Whales! Save yourself!” (baszd meg a bálnákat, magadat mentsd!) feliratú pólót.

Mit szól a képhez?

Elton John és partnere, David Furnish 2005-ben házasodott össze, hivatalossá téve élettársi kapcsolatukat. Tavaly december 25-én született meg gyermekük, akinek béranya adott életet - azt, hogy ki a gyerek biológiai apja, nem tisztázták.

A brit szoptatós anyák szövetségének szóvivője úgy vélekedett a műről, hogy az fontos kérdést vet fel, amikor az örökbefogadó szülők gyerekeinek anyatejjel táplálásával foglalkozik. "Nagyon fontos, hogy a béranyától született gyerekek is hozzájussanak az anyatejhez. Nem tudom, hogy Elton John és David Furnish foglalkoznak-e ezzel a kérdéssel, de Zachary szempontjából mindenképpen fontos lenne."

A szervezet tehát könnyen túltette magát a kép okozta sokkon, ám a Daily Mail kommentelői azóta is háborognak. Van, aki csupán az alkotás művészi értékét kérdőjelezi meg a túl egyszerű grafikai megoldás miatt, mások csak annyit írnak, rosszul vannak a fotótól, és el kéne azt tüntetni, de sürgősen. Többen undorítónak vagy betegesnek nevezik a Father And Sont, és persze akad olyan is, aki szerint a kép egyenesen az anyaság fogalmának sárba tiprása.