Bár Alyssa Campanella New Jersey-ből származik, Miss Kaliforniaként nyerte meg az országos döntőt. Mint kiderült, a 21 éves lány rajong a könyvekért és a történelemért, hat éve még szőke volt, és a marihuánának csak az orvosi célú felhasználását támogatja.

Vasárnap eldőlt, hogy ki viselheti egy évig a Miss USA címet. A zsűritagok döntése alapján egy 21 éves lány, Alyssa Campanella jelenleg az USA legszebb nője, és ő képviseli majd az Egyesült Államokat a szeptemberi Miss Universe szépségversenyen. „Nem tudom elhinni, hogy nyertem. Nagyon köszönök mindent azoknak, akik támogattak. Nélkületek nem sikerült volna” – írta a győztes Twitter-oldalán húsz perccel azután, hogy véget ért a Las Vegas-i Planet Hollywood hotelben megrendezett verseny. Bár itt Miss Kaliforniaként indult, valójában New Jersey-ból származik, 2007-ben nyert is az állam tini szépségversenyén.

Campanella bemutatkozásából egyébként kiderült, hogy imád olvasni és nagyon érdekli a történelem, különösen a Tudor- és a Stuart-házért rajong. A verseny honlapja szerint amellett, hogy győztesként részt vesz majd a világversenyen, körbeutazza az országot, hogy a mell- és a petefészekrákról világosítsa fel az embereket.  Mint kiderült Campanella valójában szőke, ám amikor hat évvel ezelőtt egy iskolai színdarab miatt befestette a haját, annyira megtetszett neki az új szín, hogy meg is tartotta, hiszen szerinte annyira illik hozzá – írja az ABC.

Ami a verseny menetét illeti, már a nyitány után tizenhat főre csökkentették az esélyesek számát. Az illetékesek korábbi versenyszámok és interjúk alapján döntötték el, hogy az 51 versenyző közül kiknek kell először távoznia. A fürdőruhás forduló után a 16 megmaradt versenyző felét is kiszórták, majd az estélyi ruhás felvonulás után már csak négyen maradtak. A fináléban természetesen az előző év szépségkirálynője, Rima Fakih is megjelent a színpadon, és könnyeivel küszködve adta át a helyét a soron következő Miss USA-nak. Az első udvarhölgy Miss Tennessee, azaz Ashley Durham lett, a harmadik helyen pedig az alabamai Madeline Grace Mitchell végzett.

A Miss USA verseny - ami nem azonos a Miss Americával -, híres arról, hogy a résztvevőknek rázós politikai vagy társadalmi témákban kell kifejteni a véleményüket: két évvel ezelőtt ezért került igen kínos helyzetbe az akkori Miss Kalifornia, Carrie Prejean. Természetesen az idei versenyzőknek is válaszolniuk kellett komoly témákat érintő kérdésekre. Campanellától azt kérdezték, hogy vajon legalizálni kellene-e a marihuánát annak reményében, hogy kicsit fellendül tőle a gazdaság. Mint kifejtette, az orvosi felhasználással teljesen egyetért, de nem legalizálná teljes mértékben, nem biztos abban, hogy mi lenne ennek a hatása a drogháború tekintetében.