A hat éves bournemouthi állatot otthonában támadták meg. Súlyosan megsérült, de életben maradt, feliratkozva ezzel a mindent túlélő állatok listájára, a zombikutya, a zombimacska, az élve eltemetett és a hurrikánban elsodródott kutya után.

Dempseyt, a bournemouthi steffordshire terriert huszonegy késszúrással sebesítették meg ismeretlenek, amikor gazdái nem tartózkodtak otthon – írja a Daily Mail. Az állatot ezután átdobták a kerítésen. Egyik gazdája hazaérkezéskor a vérfoltokra figyelt fel, így találta meg.

A hatéves kutyát két órán keresztül műtötték egy bournemouthi állatkórházban, és bár az orvosok nem bizakodtak, túlélte az esetet.

Uwe Holz állatorvos a lapnak kifejtette, az állatot a mellkasán és a gyomrán érte a legtöbb szúrás, ezek közül két sérülés komolyan veszélyeztette az életét.

"A támadás komoly kárt tett a belső szerveiben, és komoly traumát okozott neki. Már több szúrt sebet láttam el, de ez tényleg a legrosszabb, amit valaha láttam."

Survivor

Egyes állatok tényleg hihetetlen dolgokat élnek túl, na nem a vakogó miniporszívók, mint amilyet VV Dya is sétáltat, hanem a strammabb jószágok. Danieléhez hasonló sorsra jutott korábban Andrea, a zombimacska is: egy utahi menhelyen ugyanis kétszer is megpróbálták elaltatni, mégis életben maradt. A fehér zoknis kóbor állat 30 napig várt arra West Valley City egyik menhelyén, hogy eredeti gazdái érte menjenek. Nem a rendszerben volt a hiba: a többi kivégzésre váró macska kimúlt a gázkamrában. Jelenleg a menhely egyik munkatársánál lakik, de el lehet vinni: még van hét élete.

Start, a haldokló kutyát Máltán találták meg állatvédők. A keverék állat pofáját és a végtagjait összekötözték, és mint kiderült, többször fejbe is lőtték, a koponyájából ugyanis később negyven sörétet szedtek ki a Ta' Qali kórházban. Végül túlélte a támadást, és miután története a médiába is bekerült, sokan jelezték, hogy örökbefogadnák. Végül azonban szervezete feladta a küzdelmet - túl későn találták meg.

Mason, az alabamai tornádó hőse egy North Smithfield-i garázsban bújt el, majd eltűnt. Gazdái, akiknek háza összeomlott a forgószélben, csak remélhették, hogy jól van, míg két héttel a tornádó után az állat meg nem jelent az összeomlott ház megmaradt küszöbén. Szerencséjére gazdái is visszatértek egykori otthonukhoz, így találták meg az állatot, és azonnal kórházba szállították. Néhány jólelkű környékbelinek köszönhetően arra is sikerült pénzt összegyűjteni, hogy megműtsék.

A ktla.com egy beagle-ről számol be: az alabamai Daniel vagy elkóborolt, vagy soha nem is volt otthona, mindenesetre menhelyen kötött ki. Senki sem akarta örökbefogadni, ezért szén-monoxidos gázkamrába küldték, ám társaival ellentétben túlélte az esetet. A környéken szóbeszéd tárgyává vált az eset, Danielt pedig gyorsan hazavitte egy család. Jelenleg Nutleyban él, jó messze a pocsék emlékű menhelytől.