Még nem bizonyosodott be, hogy Obama ügynökei Kolumbiában kurváztak, de egyre valószínűbb. Már azt a sztriptízbárt is azonosították, ahonnan az ügynökök a prostikat szerezték. A hely klasszikus lézerfényes, zuhanyzós bár. Az ügynökök pedig lehet, hogy sosem buknak le, ha az egyikük hajlandó lett volna plusz 47 dollárt fizetni.

“A lányok a közönségnek táncolnak. Előadják a műsorukat. Aztán körbejárnak, és beszélnek a férfiakkal. Egy tánc nagyjából 80-90 ezer pesóba (kb. 10 ezer forint) kerül. Aztán, ha tetszenek egymásnak, akkor alkut kötnek. A turisták idejönnek, és jól érzik magukat. Nem engedjük nekik, hogy rosszul bánjanak a lányokkal. Szólnak nekünk, ha valaki rosszul bánik velük. A vendégek berúgnak, de végig kézben tartjuk a dolgot” - mondta a New York Daily Newsnak a kolumbiai Pley Club menedzsere, Juan Carlos.

A Pley Club volt az a szórakozóhely állítólag, ahonnan Obama ügynökei a hétvégén kurvákat szereztek maguknak a hírek szerint, akiket aztán a luxusszállodájukba vittek fel szobára. A klub menedzsere cáfolja, hogy az ügynökök nála jártak volna, de több, névtelenségét kérő alkalmazott és környékbeli határozottan állította, hogy az azóta hazaküldött ügynökök a Pley Clubban buliztak.

Sőt, a lebukásuk is amiatt történt, hogy nagyon berúgtak a klubban, és elkezdtek kötekedni. “Az amerikaiak elkezdtek balhézni. Jó viszkit ittak, és a legszebb lányokkal feküdtek le, akik háromszázezer pesót (kb. 40 ezer forint) kérnek. De az egyikük nem akart fizetni, sőt, ami még rosszabb, majdnem megverte az egyik alkalmazottat, aki próbálta rávenni a fizetésre” - mondt az El Heraldo nevű helyi lapnak az egyik alkalmazott.

A pletykák szerint 47 dolláron múlt, hogy az ügynökök lebuktak. Állítólag ennyit kellett volna az egyiküknek fizetnie a Hotel Caribe szállodában az egyik prostinak, de ezt nem akarta, ezért került nyilvánosságra az egész ügy.

Megcáfolhatatlan bizonyítékok még mindig nincsenek arra, hogy kurváztak az ügynökök, Obama mindenesetre azonnal hazaküldte őket, amint felmerült a gyanú, és azt mondta, addig nem kommentálja a dolgot, amíg nem bizonyosodik be a dolog. Kolumbiában egyébként legális a kurválkodás, így az ügynökök törvényt nem sértettek, más kérdés, hogy a dolog nehezen összeegyeztethető a tőlük elvárt feladatokkal.

Az Egyesült Államok elnöke nem szakította meg emiatt a kolumbiai látogatását, de az ügy mindenképpen beárnyékolja azt.

A Pley Club egyébként egy kifejezetten nem túl exkluzív klub a helyről készült fotók alapján. Van benne lézershow, meg egy belső zuhanykabin is, hogy a vetkőző lányok olyan műsorszámokat is elő tudjanak adni, amelyekben zuhanyzás közben vetkőznek.

De ettől eltekintve a hely akár egy magyar presszó is lehetne a klasszikus, háttámlás bárszékeivel és az összecsukható kisszékekkel az asztalok mellett. A nem túl nagy terem közepén egy kis színpad és egy rúd kapott még helyet.