Az ötéves, amerikai Anna számos égési sérülést szerzett a nem kívánt barnulás után, így derült fény az elmebeteg ötletre. Az anyának bíróság elé kell állnia.

Egy amerikai nő ötéves lányát vitte rendszeresen barnítani. A fehér bőrű, vörös hajú Anna számos égési sérülést szerzett - írta meg a Blick svájci hírportál. Az iskolai előkészítő tanárai értesítették a hatóságokat, hogy a gyerek testén fájdalmas égési sebek vannak. A kislány a faggatózásra elmondta, hogy "barnulni voltunk mamával".

A szalon dolgozói állítólag nem vették észre, hogy a kislány is befeküdt a  kabinba. Az anya azt állítja, hogy Anna csak a szolárium előtt játszott, és nem feküdt be barnulni. Patricia Krentcilt őrizetbe vették, de 25.000 dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Az orvosok szerint a szoláriumok által kibocsájtott UV-sugárzás elősegítheti a rák kialakulását, ugyanúgy, mint a cigaretta. Patricia Krentcil lánya, az ötéves Anna annyi sugárzást kapott, hogy attól megégett, és fájdalmas hámlással is szembe kell néznie.

New Jersey-ben a helyi törvények tiltják a 14 év alattiak számára a szoláriumok használatát, és 18 éves korig is szülői engedélyhez kötik. Azt, hogy miért érezte úgy az anya, hogy vörös hajú és fehér bőrű kislányát mindenképp le kell barnítania, nem derült ki, mindenesetre sikerült hosszú távú károkat okoznia neki.

Nem ő az egyetlen elmebeteg, Sharon Stone azt gondolta ki, hogy botoxot fecskendeztet 8 éves fia talpába, hogy ne izzadhasson, és ezért ne legyen büdös a lába. A bíróság meg is vonta a felügyeleti jogát, azóta a gyerek apjával lakik, és pamutzoknit kapott, amiben végre nem izzad a lába.

Kerry Cambell a Good Morning Amerika című műsorban mesélte el, hogy 8 éves lányát botoxszal kezeli, illetve gyerekeknek készült gyantával távolítja el gyermekéről a nemkívánatos szőrszálakat. A mamának nem kellett volna elmesélni ezt a műsorban, a hatóságok tőle is megvonták a felügyeleti jogot.

Az emberi hülyeség legszemléletesebb példája mégis a Toddlers and Tiaras néven futó tévéműsor, melyben gyerekeknek szóló szépségversenyeket mutatnak be, és megmutatják azt is, mi történik a színfalak mögött. Ott teljesen természetes, hogy a lányok festett hajjal, kiszedett szemöldökkel és műkörömben pattannak a színpadra, mindezt 3-6 évesen.

Az emberi Barbie-vá operált Sarah Burge hétéves lányának mellműtétre szóló kupont adott, a kislány alig várja, hogy kinőjenek végre a mellei. Testvére rosszabbul járt, Burge másik lányát 15 éves kora óta rendszeresen botoxozza, hogy nehogy ráncos legyen.