Több sikertelen terhesség után béranyát keresett egy seattle-i házaspár. A nagy ledöbbenés akkor következett be, amikor kiderült, hogy az ikreket váró béranya mellett a feleség is teherbe esett. Naná, hogy ikrekkel.

A Seattle-ben élő Misty és Brian Baker évekig próbálkoztak, hogy gyerekük lehessen, de kísérleteik rendre kudarcba fulladtak. Két mesterséges megtermékenyítés és számos vetélés után úgy döntöttek, béranyát keresnek. A szerepet Misty Baker barátnője, Amber Pluckebaum vállalta el – számolt be a mesébe illő történetről a Mail Online.

A nagylelkű barátnő azért vállalkozott a dologra, mert azt gondolta, mindenkinek meg kell tapasztalnia, hogy milyen, ha gyereke van. Mivel neki is van kettő, úgy érezte, nem foszthatja meg legjobb barátnőjét a lehetőségtől.

Amber, aki szintén átesett vetélésen, átérezte barátnője problémáját. „A vetélés után a karjaim fájtak, annyira meg akartam fogni a gyerekemet. Senki nem értette meg, miről is beszélek.”

„Amikor elmondta, hogy meg akarja tenni, azt éreztem, hogy ez így természetes” – nyilatkozta Misty Baker.

2011 októberében Amberbe beültették a megtermékenyített embriókat. A kettő legegészségesebbet kapta meg a béranya, négyet pedig Misty Baker. Dr. William Gentry, a beültetést végző nőgyógyász vetette fel az ötletet, mi lenne, ha a maradék embriókat Baker kapná meg, bár sok sikert nem jósolt a többszöri vetélésen átesett nőnek. A meglepetés ezután jött.

Misty egy kislánnyal és egy kisfiúval várandós, míg barátnője két lányt vár. Amikor kiderült, hogy mindketten teherbe estek, sokkolta őket a hír. „Az orvos ugyanúgy meglepődött, mint mi” – nyilatkozta Amber. "Soha nem hallott még ilyenről, hogy egyszerre essen teherbe a bér- és az igazi anya.

A férj, Brian Baker elismeréssel szólt felesége barátnőjéről. „ Azt érezzük, hogy ő volt a hiányzó rész, aki nem csak lehetővé tette számunkra, hogy gyerekünk legyen, hanem még kettőt kaptunk tőle ajándékba.”

A barátnők Skype-on tartják egymással a kapcsolatot, mert messze élnek egymástól. Brian Baker azt tervezi, hogy átrepül Indianába, ha megszületnek a gyerekek. Mindkét nő júniusra várja a kicsiket, de még nem tudni, hogy pontosan mikorra.

Brian Pluckebaum, Amber férje és két gyermekének apja nem csinál nagy ügyet a dologból. „Végeztem a pelenkacserével. Végeztem azzal, hogy éjjel háromkor keljek, és kétóránként felébresszenek. Itt a ti időtök, Brian és Misty!”

Eközben a büszke leendő négygyerekes anya telepakolta mindennel a házat, amire szükség lesz. „Nem tudok addig várni, míg megérkeznek. Nem kérdéses, hogy imádom őket, vágytam rájuk, és imádkoztam értük. Ők a mi csodababáink” – mondta a meghatott kismama.