Fel akarta töltetni a fenekét egy amerikai nő, de a vége maga lett az iszonyat. A befecskendezett ipari jellegű szilikon súlyos fertőzést okozott, aminek következtében amputálni kellett mind a négy végtagját.

April Brown korábban sikeres kozmetológus és divattervező volt, de egy átgondolatlan lépés teljesen tönkrevágta az életét - írja a Radar Online. Egyik nap ugyanis úgy döntött, hogy helyrerakatja a fenekét, és implantátumokat ültettet bele. Az engedély nélküli sebészi beavatkozás végén aztán fertőzés lépett fel a nő szervezetében. Ennek eredményeként mindkét karját és lábát amputálni kellett, végtagjai helyén csak csonkok maradtak.

"Öt éve kaptam meg a fenékimplantátumokat. Öt évig fájdalomban éltem. Gyötrelmes fájdalomban" - mondta Brown az NBC csatornának. Állítása szerint a beültetés injekcióval történt, és a kóklerek azt állították neki, hogy orvosi szilikonnal dolgoznak.  Mint kiderült később, az orvosi helyett iparit kellett volna mondaniuk, ha őszinték. Hogy ki követte el mindezt, azt nem volt hajlandó elárulni Brown.

Az Egyesült Államokban nem ez az első eset: egy transznemű nőt letartóztattak korábban Floridában, mert a jobb feneket akaró női pácienseknek olyan koktélt adott be injekciós tűvel, amiben cement is megtalálható volt. 2010 tavaszán hat nő került be a hírekbe, akik egy lódoktorral háztartási szilikont fecskendeztettek a hátsójukba, de megúszták némi gyulladással és szövetelhalással. 2009 végén a 38 éves Solange Magnano egykori argentin szépségkirálynő halt meg egy fenékfeltöltés után tüdőembóliában. Két hónappal korábban pedig Alejandra Guzman mexikói énekesnő életét kellett megmenteni egy hasonló beavatkozás után.