• A második vallomásában P. László arról beszélt, hogy nemcsak füvezett, meg vörösborozott, hanem még az éjszaka folyamán egy ismerősével vettek kristályt is (metamfetamin kristályos formája), amire aztán ráivott. Az ismerősei mondták, hogy vigyázzon a szerrel, mert ütős, és ne igyon rá alkoholt. A vádlott elmondása szerint azonnal érezte, hogy beüt a szer, különösen, hogy még borozott is mellé. Ráadásul legalább 4 füves cigit is elszívott az éjszaka folyamán, miközben bolyongott a városban, amit elmondása szerint nem igazán ismert.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 10-es számú tanúval már végeztek is. Közben a 9-es tanút kérdezik, hogy mondja meg, mekkora és milyen autóval érkezett, és akkor ha repjegyet nem is tudnak neki adni, üzemanyagköltséget a bejelentett lakcíméig fizetnek. És már érkezik is a 11-es tanú.

  • Nem rokona a sértettnek, de érzelmi alapon elfogultnak vallja magát. A bíró figyelmezteti a hamistanúzás bűncselekményére. Egy egyetemi barátnőről van szó. Ő is megerősíti, hogy folyamatos, bizalmi kapcsolatban állt a sértettel. "Legfőbb bizalmasai voltunk egymásnak" – mondja a tanú, aki nagyon határozott, rövid, feszült mondatokkal válaszol minden kérdésre. Valószínűleg elég ideges.

  • A 11-es tanú is ott volt a születésnapi bulin a gyilkosság estéjén, nagyon felszabadultnak, jó kedvűnek látt a sértettet, ő is megemlíti, hogy nagyon jót tett neki a pár nappal korábbi holland túra.

  • "Egyáltalán nem volt kész új kapcsolatra. Ezt meg is erősítette nekem személyesen, hogy nem kíván most kapcsolatot létesíteni egyáltalán" – mondja a 11-es számú tanú, és ő is azt vallja, hogy a sértett kifejezetten zárkózott volt, nem ismerkedett például csak úgy szórakozóhelyen.

  • Konkréten a sértett cipőjét. Azt kérdezték tőle, hogy felismeri-e a cipőt, felismerte. Ennek most úgy tűnik, egyelőre nincs jelentősége, de lehet, hogy valamelyik vádlotti vallomással ellentmond, ezért kérdezett erre rá konkrétan a bíró. A vádlott ugyanis nagyon apró dolgokban is ellentmondó vallomásokat tett, például ilyenekben is, hogy milyen ruhák voltak a sértetten.

  • Nem volt sok buli a gyilkosság idején, általában focimeccseket néztek a tévében, a gyilkosság estéjén csak azért volt komolyabb kimozdulás, mert a tanú születésnapját ünnepelték.

  • Korábban volt róla szó, hogy a sértett a szakítás után mikor költözött Szekszárdról Pécsre. A 11-es tanú azt mondja, június közepén, amire azért is emlékszik jól, mert ő is magánéleti válságban volt, és sokat lelkiztek a sértett új lakásán. Azt mondja, ha a sértettnek bármiféle kapcsolata alakult volna, arról tudott volna, hiszen nagyon sokat beszélgettek. "Egymás lelki támaszai voltunk" – mondta a tanú. "Az intim együttlétek tekintetében igényes volt, a helyszín és a körülmények viszonylatában. [...] Visszafogott, konzervatív lány volt. Még fürdőruhában sem szívsen mutatkozott" – zárta vallomását a 11-es tanú.

  • A tárgyalás végén jelentkezünk, még néhány tanút hallgat meg a bíróság, körülbelül 20-30 perc.

  • A tárgyalóterembe most szólították az utolsó tanút, akit mára beidéztek. Délután négy órakor már egyetlen egy tanú sem várakozik a terem előtt, csak a büntetés-végrehajtás emberei várakoznak.

  • Arról beszél, hogy a sértett mindenkivel jó viszonyban volt. A tanú is megerősíti, amit a többi tanú, hogy a sértett optimista volt, jó passzban volt. A sértett barátnőitől úgy hallotta, hogy jól van.

  • Nagyon megpörgették a kihallgatásokat, a 12-es tanú alig egy pár percig volt a tárgyalóteremben. A 13-as tanú és részt vett azon a születésnapi bulin, ahol a sértett is a gyilkosság éjszakáján. De ő nem volt végig a társasággal az este folyamán, mert több szórakozóhelyen is jártak, de ő nem ment velük. A bíró azt kérdezi, látták-e alkoholt fogyasztani a sértettet, a tanú azt mondja, egész este alig piáltak, talán 1-2 pohár sörről van szó. Egy másik tanú szerint este 8 és hajnali egy között talán két sört és két tequilát ivott a sértett. A tanút gyakorlatilag néhány perc után elengedik.

  • A 14-es tanú a gyilkosság estéjén ismerte meg a sértettet, kedvesnek, közvetlennek tartotta. Felületesen beszélgettek csak. Beszéltek a sértett munkájáról, és átlagos, hétköznapi témákról. Egész este a társasággal mozgott, nem tűnt fel neki, hogy a sértettnek lelki gondjai lennének. A bíró ettől a tanútól is azt kérdezi, hogy látta-e alkoholt fogyasztani a sértettet. Néhány sörre emlékszik nagyjából este nyolc és hajnali kettő között.

  • Kedden tanúkihallgatások jönnek, majd a szakértői vélemények. A szoros napirendet igyekszik tartani a bíróság.

  • A büntetés-végrehajtás emberei azonnal szétoszlottak, és a helyükre siettek, hogy P. László elvezetését és elszállítását biztosítsák. Az első tárgyalási napnak vége.