Beismerő vallomást tett L. József, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Király Tamás divattervezőt. A férfi, aki lomizásból élt, rokkantnyugdíjat kapott, mert szinte vak, és pszichés problémái is vannak.

Őszinte, tényfeltáró mindenre kiterjedő vallomást tett L. József, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Király Tamás divattervezőt, április 7.-én hajnalban – nyilatkozta a dr. Willi Ildikó kirendelt védő a Velvetnek a sajótájékoztató után, ahol Szigeti József alezredes ismertette a gyilkosság körülményeit csütörtökön, a Teve utcai rendőrségi központban.

Willi elmondása szerint védence és a sértett nem ismerték egymást korábban, szombatról vasárnapra virradó éjjel találkoztak először, a sértett szólította le azon az éjszakán. Arra a kérdésre, hogy megerősíti-e, hogy L. prostitiúcióból élt, ahogyan azt a rokonai állították, a védő csak annyit mondott: "ezt annyira nem tudom megerősíteni. Ebben az esetben megállapodtak valamiben, hogy miért megy fel a sértetthez, aki ezen túlterjeszkedett, tehát többet szeretett volna, ebből egy konfliktushelyzet alakult ki, és ez vezetett ahhoz, hogy sajnálatos módon a sértett elhunyt" – mondta az ügyvéd.

Arra a kérdésre, hogy tényleg selyemsállal fojtották-e meg Királyt, ahogyan azt a Blikk állította, a védő röviden csak azt mondta: nem. Az viszont kiderült, hogy L. azon az estén is fogyasztott kábítószert, illetve a sértettel együtt ittak.

L. Józsefről, aki évek óta Budapesten élt, nem sok derült ki. Rendszeres jövedelme rokkantnyugdíjából volt, mivel egyik szemére teljesen vak, a másikra 80 százalékos a látásromlása, ezért van leszázalékolva, de dr. Willi megjegyezte, nem látta az orvosi papírokat.

Felmerült, hogy L.József "sárga lapos volt" ahogyan rokonai jellemezték, és a sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy ezt hozta fel érvként. Védője elmondása szerint pszichiátriai problémái vannak, pszichiátriai kezelés alatt állt és áll is, pszichológushoz is jár.

Arról, hogy agresszív személyisége lenne, mint ahogyan azt a rokonai állították, a kirendelt védő kijelentette: “Nem mondanám, nekem nem úgy tűnt, de természetesen ez nem jelent semmit, mert teljesen máshogy viselkedhet valaki a nyomozóhatóság előtt, mint más helyzetben."

Én azt tudom mondani, hogy nem agresszív" – mondta a Velvet kérdésére a kirendelt védő.

Mint azt korábban megírtuk, a 39 éves L. József a feltételezések szerint április 7-én vasárnap hajnalban ölte meg Király Tamás divattervezőt lakásában. A két férfi az éjszaka folyamán ismerkedett meg egymással, és a térfigyelő kamerákon látható felvétel szerint együtt mentek fel Király lakásába. Itt nem tudni pontosan, mi történt, annyi bizonyos, hogy a két férfi együtt ivott, majd egy vita elfajulása vezetett odáig, hogy a gyanúsított megverte, majd megfojtotta áldozatát. Ezután technikai cikkeket és más értékeket emelt el a lakásból. A rendőrség végül Ózdon kapta el szerda hajnalban L. Józsefet, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.