Két fiatal nő autózott épp a környéken, amikor a rendőrök kiszálltak Ariel Castro házához. Sikerült videóra venniük, ahogy berontanak az épületbe, illetve felvették a nemrég kiszabadult Amanda Berryt is.

Egy környékbelinek sikerült lefilmeznie azokat a perceket, amikor az első rendőrök megérkeznek a három nőt rabszolaként tartó clevelandi Ariel Castro házához, és kiszabadítják a foglyokat – írja a Daily Mail. Két nő éppen autójukkal vonult a városban, amikor a Seymour Avenue nevű utcába értek, és látták a kiszálló rendőröket. Jasmina Baldrich és Ashley Colon a nagy rendőri erőt látva úgy döntöttek, megörökítik az eseményeket, Baldrich elővette okostelefonját és filmezni kezdett.

A felvételen látható, amint a rendőrök némi nehézségek árán kinyitják a bejárati ajtót, majd beözönlenek. Néhány rendőr a pisztolyát is markolta, a legrosszabbra felkészülve. A szemtanúk egy nőt is láttak, méghozzá az egyik szomszéd által kiszabadított Amanda Berryt. Amikor hallották, hogy a nő így mutatkozik be a rendőröknek, leesett az álluk, ugyanis ők is tudtak róla, hogy Berry hosszú évekkel ezelőtt tűnt el. "Egyes emberek meghaltak volna azért, hogy lássák ezeknek a lányoknak a megmentését, és mi egyszer csak ott találtuk magunkat" – mondta Colon a helyi NewsChannel5 csatornának.

Múlt hét hétfőn nagyjából egy évtizednyi fogság után szabadult ki három nő, Berry, Michelle Knight and Gina DeJesus a házból. Fogvatartójukat, Ariel Castrót és két testvérét is letartóztatták még aznap (a két testvér ártatlannak bizonyult, már szabadon vannak), a főbűnösnek tartott férfit négyrendbeli emberrablással és háromrendbeli nemi erőszakkal vádolják. Ha bebizonyosodik, hogy az általa teherbe ejtett nők gyerekeit is megölte (Berry most hatéves kislánya kivételével), akkor az emberölés is a vádpontok közé kerülhet. Ez halálbüntetést jelenthet az 52 éves Castrónak az ohiói törvények értelmében. A férfi az elmúlt években pofátlanul hazudott a környezetének, sőt kiderült az is, az egyik elrabolt nő rokonainak bandájában basszusgitározott.