Jeremy Forrest még tavaly nyáron szökött barátnőjével Angliából Franciaországba, amivel nem lenne probléma, ha Forrest nem 30 éves lenne, és a barátnője nem a 15 éves tanítványa lett volna. A pár azt mondja, igaz szerelem van köztük, a bíróság szerint Forrest viszont pedofil és gyermekrabló, és börtönbe küldte a férfit.

“Szeretlek” - ezt mondta 30 éves tanár, Jeremy Forrest a barátnőjének, amikor csütörtökön egy angol bíróságon kimondták a bűnösségét gyerekrablás és pedofília miatt, amiért öt és fél év szabadságvesztést kapott, de ne szaladjunk ennyire előre.

Elég nagy port kavart tavaly nyáron az a szokványosnak induló tanár-diák szexes sztori, amiben egy 30 éves tanár, Jeremy Forrest jött össze 15 éves tanítványával. A megszokott, és szinte mindennaposnak mondható történetektől annyiban különbözött Forrest és a kora miatt névtelenségbe burkolózó barátnője esete, hogy ők a mai napig azt állítják, őszinte, mély szerelmet éreznek egymás iránt.

Ráadásul az egész történet filmbe illő, Forrest egy éve házas volt, amikor összejött a tanítványával, a házassága nem is működött jól, a tanítványával pedig egy idő után Franciaországba szökött, hogy ott éljenek együtt boldog életet. Egészen népszerűek voltak tavaly nyáron, még őket támogató Facebook-csoportok is születtek.

Most viszont a héten kimondta a bíróság, hogy Forrest nem romantikus hős, hanem egy gyerekrabló pedofil, ami egészen más megvilágítást ad a történetnek. Forrest hivatalosan beismerte az ötrendbeli gyerekrontást, valamint az egy rendbeli gyerekrablást, ezekért kapta az összesen öt és fél évnyi börtönt.

Amikor kimondták az ítéletet, a barátnője zokogásban tört ki, és azt suttogta a férfinak, hogy sajnálja a dolgot – írja a The Local. “Nagyon is együtt vannak, és azt tervezi, hogy meglátogatja majd a börtönben. Szeretik egymást” – mondta a Sunnak egy névtelen forrás a párról. A kapcsolat létezését többek között a lány Facebook-üzenetei is bizonyítják, rendszeresen arról posztol állítólag, hogy várja a szerelmét, bármi is lesz, várni fog rá, és hasonlók.

A vád álláspontja az volt, hogy ez nem egy Rómeó és Júlia történet, Forrest súlyosan megszegte a hivatása szabályait, ráadásul nem egy alkalommal, hanem hosszú időn keresztül. “Nyilván nem Rómeó és Júlia! Persze, hogy nem az! Az egy kibaszott tragédia! Kurvára meghalnak benne! Mennyire ostoba” – reagált a lány, amikor a vád a shakespeare-i példát hozta fel.

A védelem azzal védekezett, hogy Forrest azért szöktette meg a barátnőjét, hogy a lány nehogy öngyilkos legyen. Mert az történt, hogy ugyan a kapcsolatukat igyekeztek titkolni, valamennyit valószínűleg érzékelt belőle a külvilág. A szökés előtti estén ugyanis felkereste a lány családját néhány rendőr, valamint egy szociális munkás, és arról kérdezgették a lányt, hogy van-e viszonya a tanárral. Ő tagadott mindent, a lány mit sem sejtő anyja viszont engedélyt adott rá, hogy a rendőrök átvizsgálják a lánya telefonját.

“El akartam menni, mert nem akartam ott lenni, amikor megtudja, hogy mi történt” – mondta a lány később, hogy miért pakolt össze, és szökött meg.

Ezután szöktek Franciaországba, ahol új életet akartak kezdeni. Mindketten befestették a hajukat, kamuéletrajzokat írtak, és próbáltak munkát találni. Pechükre viszont egy angol pub brit tulaja felismerte őket Bordeaux-ban, mert látta a híradásokat, amiben pedofil gyerekrablót keresett a brit rendőrség, úgyhogy értesítette a hatóságokat. Forrestet nem sokkal később az utcán letartóztatták.

Összesen nyolc napig tartott a boldog bujkálás, Forrestet előzetesbe rakták, azóta nem tud találkozni barátnőjével, de azt mondják, kitartanak egymás mellett.

A történet pont olyan tiniszerelemnek tűnik, mint egy bármilyen másik, a felek főleg telefonon flörtöltek egymással, képeket küldözgettek egymásnak, aztán, ha lehetőségük nyílt rá, titokban találkoztak. Ennek ellenére a lány anyja például rémálomnak élte megy a Forrest elítéléséig vezető 9 hónapot, azt mondja, örül, hogy a lányát kimentették a mentők.

Annak ellenére, hogy Forrest és a lány hogyan próbálják beállítani a történetet, a brit törvények értelmében mindenképpen bűnös. Az angoloknál a beleegyezési korhatár 16 év, ha ennél fiatalabb emberrel létesít szexuális kapcsolatot egy felnőtt, bűncselekményt követ el. Forrest tehát már alapból megvalósította a gyermekrontást. A törvények pedig azt is kimondják, hogy ha az idősebb fél bizalmi viszonyban van a fiatalabb féllel, praktikusan például a tanára, akkor semmilyen körülmények között nem létesíthet vele szexuális kapcsolatot, amíg a másik fél kiskorú.