Két hónap kóma után tért magához egy amerikai nő, akit barátja öntött le savval. A férfi azzal védekezett, hogy véletlenül megbotlott, és ezért öntötte a lefolyótisztítóval teli tál tartalmát az áldozatra. A bíróság szerint nincs elég bizonyíték a férfi ellen, pedig a nő állítja, utána lebeszélte őt arról, hogy vízzel lemossa a savat.

Újabb borzalmas savtámadás történt, ezúttal egy kétgyermekes amerikai nőt érte az attak – írja a Daily Mail. Még áprilisban támadt rá a barátja a 43 éves Christy Simsre, aki a teste 20 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett, és két hónapra kómába esett. Pedig az elvált nőnek épp meglódulóban volt az élete, alkohol- és drogfüggőknek adott tanácsokat, most viszont igyekszik összekaparni némi pénzt az orvosi számláira.

A következőképp emlékszik vissza arra a napra. Barátja épp nála volt, és a fürdőszobából kiszólt a nőnek, hogy hozzon neki egy törölközőt. Amikor a nő benyitott, azt látta, hogy vizes a padló, és a férfi ott áll a kezében egy folyadékkal teli tállal. A nő következő emléke az volt, hogy iszonyatos égető érzés uralkodott el az arcán, és állította, nem volt szó véletlen balesetről. Igyekezett lemosni az arcát, közben kétségbeesetten kiáltozott a férfinek, hogy hívja a 911-es segélyhívót.

A férfi tárcsázta a számot, közölte, hogy "véletlenül" savval öntötte le a barátnőjét (a háttérben hallani a sikoltozó nő hangját). Azt a tanácsot kapta, hogy bő vízzel mossák le a bőréről, amíg kiérnek a mentők. Ami ezután jött, kizárta a véletlen lehetőségét: a férfi közölte a nővel, hogy azt tanácsolták neki a telefonba, üljön le, és várja meg a mentőket, ne mossa le a savat vízzel, mert a víztől gyulladási reakcióba léphet a vegyület.

Később kiderült, erős lefolyótisztító szert, Clean Shotot öntött rá a férfi. "Az egész arcom tönkrement. A testem tönkrement. A testem több mint 20 százaléka megégett" - mondta a Channel 2 tévécsatornának. Sims szerint a barátja tudott róla, hogy el akarja hagyni őt. "Úgy tett, mintha véletlen lett volna. De ha belegondolsz, miért tennél lefolyótisztítót egy tálba?" – tette fel a kérdést az áldozat. Szerinte nem akarta őt megölni a férfi, hanem csak el akarta csúfítani. Hozzátette, 10 és 13 éves gyerekei miatt nem fogja feladni a küzdelmet. A családja bankszámlát is nyitott, amire lehet adakozni Sims számára. A bíróság pedig állítja, egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy szándékosan követte el a férfi a tettét, így jelenleg szabadlábon hagyták.

Az utóbbi években megszaporodtak a savtámadások világszerte. Máriusban egy japán férfi kolleganője cipőjébe tett fluorhidrogént, amitől az áldozat lába elüszkösödött. Februárban a Victoria's Secret eladóját öntötték le savval. Egy egykori modellnek pedig 150 műtétet kellett átvészelnie. Egy kegyetlen magyar eset is megtörtént márciusban, amikor B. Krisztián barátnőjét elkábította, majd többek között savval bántalmazta.