Egyelőre nem tudni, vajon tényleg megerőszakolták-e azt az amerikai lányt, akit a nyílt utcán elégített ki orálisan egy férfi. Egyfelől a lány az athensi rendőrséghez fordult, és a rendőrség is eszerint kezeli az ügyet, másfelől nem tudni, kért-e a nő segítséget az őket nézőktől, és valóban együtt pózolt-e az aktus után erőszakolójával.

Amerikában az utóbbi egy-másfél évben egymást követik a megerőszakolós ügyek, most az Ohiói Egyetem athensi kampuszán videózták le többen, ahogy egy fiú és egy lány közösül még szombat reggel. A New York Daily News szerint eredetileg úgy tűnt, pusztán egy közterületen felvett aktusról van szó, de a lány vasárnap jelezte, őt itt és ekkor megerőszakolták. Eközben tíz ember nézte és rögzítette az eseményeket, majd feltöltötték a felvételeket az internetre. A Buzzfeed összegyűjtött néhány képet a Twitterről és Instagramról, de a fotókat, videókat, sőt némelyik profilt is törölték már.

A felvételeken az látható, ahogy a korai huszas éveikben járó pár a városka Court Street nevű utcáján, egy tömbnyire a rendőrségtől üzekedik. A férfi orálisan elégíti ki a nőt, és az intézmény weboldalán azt írták, nincs szó erőszakról, a lány élvezi az aktust, amibe bele is egyezett. A felvétel közben a férfi néha odamond valamit az őket vevő, be-beszólogató nézőknek is.

Az athensi rendőrség mindenesetre nemi erőszakként kezeli az ügyet, ugyanis a fiatal nő jelezte, nem egyezett bele az aktusba. Jelenleg tanúkat keres a rendőrség. Tom Pyle rendőrfőnök szerint egyfelől elszomorító, hogy a nézelődők semmit se tettek, másfelől "nem feltétlen vehették észre, minek a tanúi". És valóban, arról nincs információ, vajon a nő segítséget kért-e a nézőktől.

Egy névtelen forrás ráadásul azt nyilatkozta egy helyi lapnak, hogy az orálszex befejeztével a pár közösen pózolt pár fotó erejéig, sőt a nézelődökkel is készítettek közös képeket. Még az sem világos, ittas volt-e a pár bármely tagja. Az biztos, hogyha ez felmerülne, az egyetemről kicsapnák őket. Egy diák mindenesetre összefoglalta az esetet: "Az elsődleges ösztönünk közösségként nem az volt, hogy közbelépjünk, és segítsünk ennek a nőnek, hanem hogy posztoljuk a közösségi médiába és gúny tárgyává tegyük életének a legtraumatikusabb élményét".

Annyi biztos, hogy a férfi szabadlábon van, és még nem vádolták meg semmivel.