Elképesztő váratlansággal halt meg autóbalesetében Paul Walker. Egyik filmbeli kollégája és barátja a baleset helyszínén zuhant össze, de 23 éves barátnője se tudta feldolgozni a történteket. Eközben műszaki hibára gyanakszik mindenki, valami folyadék biztosan elfolyt. Ha a gyanú beigazolódik, és a kormányszervó szállt el, az igazolhatja a balesetet.

A fél amerikai sajtó azt találgatja, mi okozhatta Paul Walker és jóbarátja, Roger Rodas tragikus halálát szombaton. Az elmúlt két nap alapján dióhéjban úgy állt össze a történet, hogy Walkerék egy jótékonysági eseményről tartottak hazafelé egy tűzpiros egyedi Porschéval, amikor elvesztette uralmát a sofőr a kocsi felett és egy oszlopnak csapódtak. A kocsi kigyulladt, ők bennégtek, az autóból szinte semmi sem maradt.

A TMZ műszaki gondra gyanakszik. A portál forrása szerint folyadéknyomokat találtak a baleset helyszíne előtt, valami szivároghatott a kocsiból. Ráadásul a féknyomok nyílegyenesek, így gyanús, hogy a szervókormány folyadéka folyhatott el. Egy ilyen széles abroncsokkal rendelkező sportkocsit nagy tempónál meg tud bénítani egy ilyen műszaki hiba, az autó irányíthatatlanná, kormányozhatatlanná válik. A szivárgást az is alátámaszthatja, hogy nagyon gyorsan terjedt a tűz a kocsi motorházában. Ahogy az alábbi videón is látható.

Úgy tudni, a félmillió dolláros (110,5 millió forintos) kocsit megfelelően karbantartották és keveset használták. Mivel Rodas kiváló sofőr volt, erős a gyanú, hogy gyári hiba vezethetett a tragédiához. Ugyan a baleset pár száz méterre történt a két férfi közös autósboltjától, az Always Evolvingtól, és gyorsan odarohantak poroltókkal az alkalmazottak és barátok, már késő volt. Ráadásul a kiérkező rendőrök is félreértették a helyzetet, és az oltó haverokat őrizetbe vették. Amikor kiderült, hogy nincs közük a karambolhoz, elengedték őket – írja a TMZ.

Rodas nyolcéves fia az elsők közt érkezett a helyszínre, ki akarta menteni apját, de esélye sem volt – írja a Daily Mail. A lap szerint ráadásul hivatalosan még nincsenek nevesítve az áldozatok, ugyanis fogminta alapján tudják csak megállapítani, hogy ők voltak-e, annyira összeégtek a testek.


Nagyobb térképre váltás

Eközben a helyszínen rajongók sokasága rótta le kegyeletét, virágok és mécsesek hevernek ott tonnaszámra. Megjelent Tyrese Gibson, Walker egyik filmbeli partnere a Halálos iramban sorozatból, és totálisan összezuhant. Később a roncs egy darabját magával vitte, és posztolta az Instagram-oldalán. Maga a film hetedik epizódja is csúszni fog, mivel a héten pont olyan jeleneteket forgattak volna, amiben Walker szerepelt volna. Ráadásul a stáb jelentős része magába zuhant a tragédia miatt.

Ugyanez mondható el Walker 23 éves barátnőjéről, Jasmine Pilchard-Gosnellről, akivel a New York Daily News szerint már hét éve voltak együtt, és nagy terveik voltak. Dacára a 17 évnyi korkülönbségnek, a pár szoros viszonyban volt, és Pilchard-Gosnell jól kijött Walker 15 éves lányával is.