A 48 éves T. Gábor soha többé nem dolgozhat pedagógusként. Egy teljes osztály vádolta meg szemérem elleni erőszakkal, emiatt a Dunakeszi Járásbíróság nyolc év fegyházra ítélte elsőfokon - ebbe beleszámít az előzetesben eltöltött tíz hónap. T. nem jelent meg a bíróságon, mert hétfő éjjel agyvérzést kapott. Ügyvédje kitart amellett, hogy a vádak alaptalanok.

Kedd reggel hirdettek elsőfokon ítéletet a Dunakeszi Járásbíróságon a pedofíliával vádolt tanár, T. Gábor ügyében. A 48 éves férfi az ítélethirdetésen nem jelent meg, mivel hétfő éjszaka agyvérzést kapott, és jelenleg sincs magánál. A bíróság döntése szerint a férfit hatrendbeli szemérem elleni erőszak, és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találták bűnösnek. A tanár 8 év fegyházbüntetést kapott, pedagógusként soha többé nem dolgozhat. A bíróság kötelezte továbbá több mint másfél millió forint bűnügyi költség megfizetésére. A tanár előzetes letartóztatásban töltött ideje beleszámít a büntetésbe, legkorábban a büntetése négyötödének letöltése után szabadulhat. A rengeteg érdeklődő, és a sajtó képviselői az indoklást nem hallgathatták meg, a bíró – ahogy az összes tárgyalás folyamán – ezt is a csukott ajtók mögött olvasta fel. 

A folyosón a gyerekek hozzátartozói várták az ítéletet. Többen is arról beszéltek a kihirdetés után, hogy nagyot csalódtak a tanárban, aki bár jó pedagógus volt, visszaélt a gyerekek bizalmával, ez pedig megengedhetetlen. „Volt olyan gyerek, akitől azt kérdezte, tudsz-e csókolozni, ha nem, akkor megtanítalak" – mesélte az egyik, nevét nem vállaló hozzátartozó. „Ezek a gyerekek 7-8 évesek voltak az eset idején. Sokan azóta sem beszélnek a történtekről, szégyellik, ami történt. Hogy lehet az, hogy T.Gábor mindenhová a feleségével járt, kirándulásra, napközibe, és a nő semmit nem tudott arról, mi történik a gyerekekkel?" – nyilatkozta a Velvetnek egy másik rokon. A bíróságon több, ma már kamaszkorban lévő tanítvány is megjelent, akik a folyóson arról beszéltek, mennyire méltányos az ítélet, és mi vár a férfire a börtönben. 

T. Gábort, a dunakeszi Széchenyi István általános iskola igazgatóhelyettesét 2011 májusában helyezték előzetes letartóztatásba. Hírügynökségi jelentések szerint szexuális felvilágosítás keretében a gyerekeknek meztelenre kellett vetkőzniük egymás előtt és csókolózniuk is kellett egy osztálykiránduláson, még 2010 októberében. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsította meg T. Gábort. A 48 éves, házas férfit 2010 novemberében felfüggesztették, és ismertették ellene a vádakat (7 rendbeli szemérem elleni erőszak-, és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette). Gerencsér Ferenc, T. Gábor  ügyvédje a tárgyalás előtt a Velvetnek elmondta, hogy T. Gábor majdnem három évtizeden keresztül mindenféle panasz nélkül utaztatta a gyerekeket. A tanár működtetett az iskolában egy kamaszklubot, mert a tanári végzettsége mellett volt egy olyan képzettsége, amivel hasonló témákban beszélgethetett gyerekekkel. A szexuális jellegű játékokról dr. Gerencsér Ferenc nem is hallott, és azt, hogy T. Gábor indíttatására bárkinek is le kellett volna vetkőznie, kategorikusan cáfolta.

„Tudom azt, hogy egy ilyen jellegű gyanúsítással szemben minden érintett személynek, bírónak, ügyésznek, nyomozónak van egy természetes ellenérzése. Azt kell mérlegelni, hogy fennállnak-e azok a feltételek, amik az előzetes letartóztatást megalapozzák, álláspontom szerint pedig semmilyen mértékben nem állnak fenn" – nyilatkozta a Velvetnek. Az eset kirobbanása után többen is arról beszéltek, hogy a város közéletében aktívan szerepet vállaló T. Gáborral szemben sosem merült fel semmilyen gyanú.  „Nagyon bírtuk, jó fej, fiatalos és vicces volt, ha jól emlékszem, párszor iskolán kívül is csináltunk vele ezt-azt” – jellemezte T. Gábort egy régi tanítványa a Velvetnek. „Természetesen soha semmi szexuális [jelleg] nem volt az egészben, de az kétségtelen, hogy túlment azon, ami a tanárszerepbe általában bele szokott férni. De ennek akkor [...] csak pozitívumai voltak” – mondta az egykori diák, akinek T. Gábor a nyolcvanas évek végén egy fővárosi általános iskolában volt a tanára.

T.Gábor 10 hónapot töltött előzetes letartóztatásban a váci börtönben. A férfit a fegyőrök súlyosan  bántalmazták, a karját eltörték, az életéért rettegett.