A 45 éves C. Zoltán és a tárnoki házban megtalált halott nő között évekkel ezelőtt szerelmi kapcsolat volt, a Velvet információi szerint a nő nem tudta elfogadni, hogy kapcsolatuknak vége, és rendszeresen zaklatta a férfi családját is. 2013. április 14-én is emiatt vitatkoztak a tárnoki házban, majd a férfi egy vezetékkel megfojtotta a nőt, és bebetonozta a ház aljazába. A férfi a nő autójával bukott le.

A Velvet információi szerint a tárnoki házban talált halott nőnek és a gyilkossággal vádolt C. Zoltánnak több tíz évvel ezelőtt viszonya volt, a nő azonban nem tudta elfogadni, hogy a kapcsolatuknak vége, és szerelmével üldözte a férfit. Volt, hogy zaklatta a családot, visszatérően, erőszakos módon is, önkényesen beleavatkozott az életükbe, és a férfi folyamatosan véget akart vetni mindenféle kapcsolatnak kettejük között.

A gyilkossággal gyanúsított C. Zoltán ügyvédje, Dr. Soós Péter a Velvetnek elmondta, személyes problémák vezettek a tárnoki házban bebetonozva talált nő halálához, akinek eltűnését a nő volt férje 2013 májusában jelentette az Érdi Rendőrkapitányságon. A nő 2013. április 15-én ment a tárnoki férfi házába, ahol vitatkoztak, majd a gyanú szerint a férfi egy vezetékkel megfojtotta a nőt.

C. Zoltán, akit a tárnoki családi házban talált nő meggyilkolásával gyanúsítanak, a nő autójával és egy tatabányai garázzsal bukott le. Az MTI információi szerint az eltűnt nő bérelte a tatabányai garázst, ez a garázs 2013. április 24-e óta a gyilkossággal gyanúsított férfi tulajdonában állt, papíron tőle bérelte egy héttel az eltűnése után. A rendőrségi kihallgatások során a férfi bevallotta, hogy ő ölte meg a nőt. 

A meggyilkolt nő feltehetően az autójával ment a férfi házához, feltételezhető, hogy a férfi a gyilkosság után az autót el akarta rejteni szem elől a tatabányai garázsban. A gyilkosság után 10 nappal kibérelt garázsra a rendőrség 2014. január 22-én talált rá a nyomozás során. A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte C. Zoltán előzetes letartóztatását január 24-én