Bár az orosz elnök magánéletéről szinte lehetetlen hiteles információt kikaparni, most erős a gyanú, hogy Vlagyimir Putyin újranősült. Már tavaly nyáron is kavart az egykori olimpiai bajnok sportolónővel, Alina Kabajevával, de most mindkettejük ujján jegygyűrűt láttak. Lehet, hogy beteljesedett egy nagy szerelem, de a hivatalos források konokul tagadnak.

Nagy izgalomban tartja az orosz népet elnökük, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin jelenlegi családi állapota. Az már túlnőtt a pletykák szintjén, hogy együtt van a 31 évvel fiatalabb, 30 éves olimpiai bajnokkal, Alina Kabajevával (kettejüket már nagyon-nagyon régóta hozzák hírbe). Azonban a napokban Kabajeva és Putyin gyűrűsujján is láttak (jegy)gyűrűt – írja a Daily Mail.

Az évekig ritmikus gimnasztikában utazó, bajnoki címek sokaságát szerző Kabajeva nemrég Nyizsnyekamszk városában járt egy gyerekeknek szervezett sporteseményen, itt mutatta meg a tévéstáboknak a gyűrűjét. Korábban az olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolya versenyeken is lefotózták őt – gyűrűstül. Egy ideig azt is rebesgették, hogy ő gyújtja meg majd az olimpiai lángot a szocsi megnyitón, de végül nem így lett.

Tápot ad a híreszteléseknek, hogy Putyin nemrég találkozott az egyiptomi védelmi miniszterrel, az eközben készült fotókon is rajta van a gyűrűje. A képet később visszavonta a Kreml-barát orosz hírportál, amelyik lehozta. Azt rebesgetik, Putyin és Kabajeva még szeptemberben házasodott össze Valdaj városában. Alexej Navalnij, Putyin egyik ellenfele (ha lehet bárkit annak mondani) erről twittelt akkoriban, hozzátéve, az Iver-kolostorba mentek örök hűséget fogadni. A Kreml persze tagad mindent. Putyin a Mail szerint Valdajban volt ekkoriban, egy nemzetközi konferencián vett részt.

Jelenleg a hivatalos kommunikáció azt is tagadja, hogy a nyáron elvált Putyin egyáltalán kapcsolatban lenne (Kabajeva már ekkor képben volt). Pedig még merészebb pletykák is keringenek, miszerint az elnöknek és a bajnoknak már közös gyerekei is vannak. Kabajeva az első gyerekéről a biztonság kedvéért azt nyilatkozta, ő csak az unokaöccse. Mindenesetre ha beigazolódik a házasság, akkor Kabajeva még jó ideig élvezheti az orosz first lady szerepét: Putyin pont a héten jelentette be, hogy 2018-ban is indul az elnöki címért.