Eltűnt kisfiú: beszáll a rendőrség belső elhárítása

2014.04.22. 19:16
Mind több kínos részlet kerül nyilvánosságra a jó egy éve eltűnt kisfiú több szálon futó történetében. A Velvet úgy értesült, hogy a rendőrség belső ellenőrzését végző Nemzeti Védelmi Szolgálat is bekapcsolódik a körülmények vizsgálatába.

A Nemzeti Védelmi Szolgálathoz került Fetter András ügye, azé a férfié, aki mit sem törődve a bírósági végzéssel tavaly május óta nem vitte haza édesanyjának közös kisfiukat, és szó nélkül eltűnt vele. 

Rimóczi Eszter lassan egy éve nem látta gyermekét, a férje ügyében azonban a rendőrségre nézve egyre több kínos részlet derül ki, ami miatt az édesanya már szándékos mellényúlásra gyanakszik:

A minap jelentkezett egy szemtanú, aki azt állította, hogy Fettert lopáson érték tavaly ősszel és a rendőrök bilincsben vitték el – hangzott el az RTL Klub Híradójában. Akkor Rimóczi Eszter már hiába kereste őket, amiről a bíróság és a rendőrség is tudott, mégsem szóltak az anyának. 

„Bepanaszoltam a rendőrséget, hogy amikor bilincsben vitték el bolti lopásért a volt férjemet, akkor miért nem értesítettek azonnal engem? És hol volt addig Bandika, amíg Fetter és az élettársa pár napig börtönben ültek?" – tette fel a logikus kérdéseket az édesanya, aki ugyan választ nem kapott, ám jövő hét hétfőre kihallgatásra kell mennie a Nemzeti Védelmi Szolgáltahoz, vagyis ahhoz a rendőri szervhez, akik az aktív rendőrök munkáját ellenőrzik, ami arra enged következtetni, hogy belső vizsgálat indult az ügyben. 

Nemzeti Védelmi Szolgálat

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a polgári titkosszolgálatok, a rendvédelmi­ és a jogszabályban meghatározott közigazgatási szervek állományának védelmét, belső ellenőrzését, feddhetetlenségének biztosítását, röviden: a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat látja el. Vagyis az ezen a területen dolgozó aktív munkatársakat ellenőrzi.

Nem ez az első furcsa eset az eltűnt apa ügyében, mint korábban a Velvet elsőként megírta, Fetter állandó lakcímeként bejelentett pilisvörösvári házban rendőrök laktak albérletben. Sőt, helyi szemtanúktól úgy tudjuk, hogy miután lapunk szembesítette a helyi rendőrséget a ténnyel, pár nappal később az albérletben lakó rendőrök éjszaka költöztek ki a házból. Volt, aki még Fettert és Bandikát is látni vélte azon estén. Fettert korábban elfogatóparancs alapjám, jelenleg pedig eltűnés miatt körözi a rendőrség.

Korábban pedig az is megesett az édesanya állítása szerint, hogy a rendőrök összekeverték az apai és az anyai nagymamát. Történt ugyanis, hogy az ügyben eljáró Fonyódi Rendőrkapitányság kérésére a IV. kerületi Rendőrkapitányságra behívták Rimóczi Eszter édesanyját, hogy megkérdezzék tőle, hol van Fetter. 

Fetter András és Bandika
Fetter András és Bandika

„Először nem is értettük erre miért volt szükség, ha édesanyám tudná hol vannak, már rég nálam lenne a fiam. Aztán rájöttünk, hogy valószínűleg Fetter anyját akarták kikérdezni, csak épp rossz nagymamát hívtak be" – nyilatkozta akkor Eszter. 

A rendőrség adatvédelmi okora hivatkozva nem nyilatkozik, de a Velvet úgy tudja, a közelmúltban visszavont elfogatóparancsot újra kiadják Fetter András ellen, akit azóta is eltűntként köröznek.