Mind több kínos részlet kerül nyilvánosságra a jó egy éve eltűnt kisfiú több szálon futó történetében. A Velvet úgy értesült, hogy a rendőrség belső ellenőrzését végző Nemzeti Védelmi Szolgálat is bekapcsolódik a körülmények vizsgálatába.

A Nemzeti Védelmi Szolgálathoz került Fetter András ügye, azé a férfié, aki mit sem törődve a bírósági végzéssel tavaly május óta nem vitte haza édesanyjának közös kisfiukat, és szó nélkül eltűnt vele. 

Rimóczi Eszter lassan egy éve nem látta gyermekét, a férje ügyében azonban a rendőrségre nézve egyre több kínos részlet derül ki, ami miatt az édesanya már szándékos mellényúlásra gyanakszik:

A minap jelentkezett egy szemtanú, aki azt állította, hogy Fettert lopáson érték tavaly ősszel és a rendőrök bilincsben vitték el – hangzott el az RTL Klub Híradójában. Akkor Rimóczi Eszter már hiába kereste őket, amiről a bíróság és a rendőrség is tudott, mégsem szóltak az anyának. 

„Bepanaszoltam a rendőrséget, hogy amikor bilincsben vitték el bolti lopásért a volt férjemet, akkor miért nem értesítettek azonnal engem? És hol volt addig Bandika, amíg Fetter és az élettársa pár napig börtönben ültek?" – tette fel a logikus kérdéseket az édesanya, aki ugyan választ nem kapott, ám jövő hét hétfőre kihallgatásra kell mennie a Nemzeti Védelmi Szolgáltahoz, vagyis ahhoz a rendőri szervhez, akik az aktív rendőrök munkáját ellenőrzik, ami arra enged következtetni, hogy belső vizsgálat indult az ügyben. 

Nemzeti Védelmi Szolgálat

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a polgári titkosszolgálatok, a rendvédelmi­ és a jogszabályban meghatározott közigazgatási szervek állományának védelmét, belső ellenőrzését, feddhetetlenségének biztosítását, röviden: a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési feladatokat látja el. Vagyis az ezen a területen dolgozó aktív munkatársakat ellenőrzi.

Nem ez az első furcsa eset az eltűnt apa ügyében, mint korábban a Velvet elsőként megírta, Fetter állandó lakcímeként bejelentett pilisvörösvári házban rendőrök laktak albérletben. Sőt, helyi szemtanúktól úgy tudjuk, hogy miután lapunk szembesítette a helyi rendőrséget a ténnyel, pár nappal később az albérletben lakó rendőrök éjszaka költöztek ki a házból. Volt, aki még Fettert és Bandikát is látni vélte azon estén. Fettert korábban elfogatóparancs alapjám, jelenleg pedig eltűnés miatt körözi a rendőrség.

Korábban pedig az is megesett az édesanya állítása szerint, hogy a rendőrök összekeverték az apai és az anyai nagymamát. Történt ugyanis, hogy az ügyben eljáró Fonyódi Rendőrkapitányság kérésére a IV. kerületi Rendőrkapitányságra behívták Rimóczi Eszter édesanyját, hogy megkérdezzék tőle, hol van Fetter. 

„Először nem is értettük erre miért volt szükség, ha édesanyám tudná hol vannak, már rég nálam lenne a fiam. Aztán rájöttünk, hogy valószínűleg Fetter anyját akarták kikérdezni, csak épp rossz nagymamát hívtak be" – nyilatkozta akkor Eszter. 

A rendőrség adatvédelmi okora hivatkozva nem nyilatkozik, de a Velvet úgy tudja, a közelmúltban visszavont elfogatóparancsot újra kiadják Fetter András ellen, akit azóta is eltűntként köröznek.