Cora Delille-nek rossz családi háttere volt, szakított vele a fiúja, és az osztálytársai is elkezdték csúfolni. Bár nevesítette, kik miatt lett öngyilkos, valószínűleg senkit nem vonnak felelősségre.

A 15 éves, ohiói Cora Delille annyira kilátástalannak látta a csúfolódásokkal, rosszul alakult párkapcsolattal, és szétment szülőkkel terhelt életét, hogy megölte magát. A búcsúüzenete ennyi volt: „Köszönök minden fájdalmat” – írja a Daily News. A rendőrségi jelentés megnevezte a búcsúlevél címzettjeit, „négy vagy öt embert, de csak keresztneveket írt” – mondta a pickeringtoni rendőrkapitány, Matt Delp.

Annyi biztos, hogy a nevek között ott van azé a fiúé, aki a halála előtti éjszakán szakított Delille-lel. Bár az osztálytársai látványosan nem szerették, és csúfolták is, több dolog vezetett az öngyilkosságig. „Rengeteg gondja volt az életében. A barátja szakított vele, és nem tudta, hogy az anyja szereti-e egyáltalán” – mondta a rendőr. A lány iskolai aktáiban egyáltalán nem volt nyoma annak, hogy bántanák a többiek, és az online aktivitása sem utalt egy ideig arra, hogy rosszabb helyzetben lenne bármelyik hasonló korú gyereknél.

A lány pár nappal a halála előtt omlott össze, amikor ismeretlenek aljas kommenteket írtak neki, de arról a mai napig nincs adat, hogy kik voltak ezek az emberek. Delp leszögezte, hogy valószínűleg egyetlen megnevezett sem kap büntetést, bár ő sem tartja ezt helyesnek. „A cikizés egy olyan jelenség, amellyel a társadalomnak mindenképpen kezdenie kell valamit. Azt hiszem, ilyen az emberi természet, talán az egész fajtánk el van rontva” – moralizált a rendőrkapitány. Az iskola egyelőre nem reagált az ügyre.

Egyre több olyan ügy kerül nyilvánosságra, amikor fiatalok az interneten kapott kérdések vagy kommentek miatt is ölik meg magukat. Tavaly augusztusban egy 14 éves lány ölte meg magát az Ask.fm-en kapott kérdések miatt, a legnagyobb visszhangot viszont Amanda Todd esete kapta, aki Youtube-on kért segítséget öngyilkossága előtt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt vagy itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!