Flocke, a jegesmedvebocs emberi lábat rágcsál

2008.03.18. 13:00
A nürnbergi állatkert négyhónapos sztárja mindent a szájába vesz, ami elé kerül, például gondozói lábát, kezét vagy haját. Flockét, vagyi Hópelyhet Knuthoz hasonlóan emberek nevelik, mivel édesanyja eltaszította magától.

Mindent megrág a nürnbergi állatkert saját jegesmedvebocsa, Flocke, azaz Hópihe. Pár nap leforgása alatt ráharapott egyik gondozója, Horst Maussner kezére, majd kezelésbe vette az állatkert másik dolgozójának, Petra Fritznek copfját és lábát is. Természetesen a decemberben született jegesmedve egyelőre csak játszik, és nem gondolja olyan komolyan, mint leghíresebb elődje, Knut, aki a Daily Mail információi szerint egy igazi vadállat lett. Márciusban ugyanis rátámadt egy kisgyerekre, akit csak a kifutó előtti plexiüveg mentett meg attól, hogy ne sérüljön meg komolyabban.

Rágcsáló kismackó képekben!

Életkora ellenére a nürnbergi állatkert jegesmedvebocsa meglehetősen sok mindenen ment keresztül. Nem elég, hogy édesanyja, Vera eltaszította magától, amikor még csak egy hónapos volt, tízhetes korában perbe keveredett neve miatt. Egy német édességipari cég ugyanis már jó ideje használja a Flocke, vagyis Hópihe a márkanevet. Miután Nürnberg városa arra kérte őket, hogy ne használják ezt a kifejezést, a vállalat a Kereskedelmi Kamarához fordult panasszal, arra apellálva, hogy ők már régebben levédették a "Hópihe" termék elnevezést. A bocs rajongói természetesen azonnal bejelentették, hogy bojkottálhatják az édességipari céget, amennyiben elveszik kedvencüktől a nevet.

A jegesmedvebiznisz amúgy meglehetősen kifizetődőnek bizonyult. Németország egyik leghíresebb bocsa, Knut ugyanis közel 10 millió euró (kb. 2,6 milliárd forint) bevételt termelt a berlini állatkertnek. És ez az összeg várhatóan tovább nő majd, hiszen nemrég mutatták be a a Knut és barátai című filmet, valamint a tervek szerint egy hollywoodi szuperprodukció is készül majd a medve életéből, akinek állítólag Suri Cruise kölcsönzi majd a hangját.