Terrorizálta anyja az amstetteni rémet

bry
2008.10.22. 15:51
A Josef Fritzlről készített szakértői vélemény szerint a férfi azért tartotta fogva a pincében 24 éven keresztül lányát, mert az édesanyja kegyetlenül bánt vele, és számtalanszor megalázta. A véleményt elkészítő pszichiáter szerint az amstetteni rém azt állítja, ő erőszakra született.

Rosszul bánt gyerekkorában az amstetteni rémként elhíresült vérfertőző osztrák férfival az édesanyja. A nő rendszeresen megalázta az akkor még kisfiú Josef Fritzlt - derült ki a férfi pszichiáterének szerdán nyilvánosságra került beszámolójából. Adelheid Kastner a múlt héten juttatta el az ügyészséghez a 130 oldalas jelentést, amelyben arról számolt be, hogy részben a férfi gyerekkori bántalmazásával indokolható, hogy Fritzl évtizedeken keresztül bezárva tartotta saját lányát, akitől ez idő alatt hét gyermeke született.

"A története egy kiszámíthatatlan családi légkört mutat be, ahol gyerekként megalázásokat és indokolatlan támadásokat kellett elviselnie az édesanyjától" - áll a jelentésben. A pszichiáter szerint Fritzl úgy nyilatkozott, hogy az erőszakra született, amitől viszonylag hosszú ideig sikerült visszatartania magát. Az ausztriai ügyészség egyelőre nem kommentálta a jelentést, írja a Független Hírügynökség.

A 73 éves Josef Fritzlt április végén vették őrizetbe Alsó-Ausztriában, miután kiderült, hogy 24 éven keresztül saját pincéjébe zárva tartotta lányát. A férfi rendszeresen megerőszakolta a most 42 éves Elisabethet, akinek hét gyermeke született saját apjától. A férfi három gyereket a pincében tartott fogva édesanyjukkal együtt, míg hármat felvitt a felszínre és feleségével együtt örökbe fogadta őket. A pincében született hét gyermek közül az egyik még csecsemőként meghalt, valószínűleg azért, mert az apa nem engedte kórházba vinni.

Fritzl egyik lányát - és egyben unokáját -, a 19 éves Kerstint április 19-én szállították kórházba, mert több szervének működése leállt - ekkor derült fény az egész Ausztriát sokkoló ügyre. A férfi várhatóan 15 évnyi börtönbüntetéssel kénytelen majd szembenézni, amit erőszak és fogva tartás miatt róhat ki rá a bíróság. Ha azonban bebizonyosodik, hogy az újszülött halála is a rovására írható, úgy emberölés miatt életfogytiglani büntetés vár rá.