horoszkóp

Mehmet Károly Isztambulba költözött

2008.02.26. 12:10
Kapcsolódó cikkek (1)
Mehmet Tüysüz és a fia hétfőn visszatért Törökországba. Az apa és a fia ezúttal legálisan, a kisfiú édesanyjának a beleegyezésével, érvényes okmányokkal hagyta el az országot.

Mehmet Károly és édesapja hétfőn délelőtt a Budapest-Isztambul menetrend szerinti járattal hagyta el az országot, írja az MTI a Délmagyarország című napilap keddi számára hivatkozva. Az indulásnál ott volt Bogosné Papp Edina és a 11 éves gyermek nagymamája, Takács Károlyné, valamint a férfi ügyvédje, Buda Sándor is.

A Bors információi szerint az anya könnyek között búcsúztatta gyermekét a Ferihegyi repülőtéren. A kisfiú Törökországban, az édesapja családjának lakóhelyén, Isztambulban jár majd iskolába.

Bogosné Papp Edina a Délmagyarországnak elmondta: az apa megígérte, hogy telefonon, e-mailben és az interneten folyamatosan tarthatja a kapcsolatot Memivel, aki nyáron hosszabb időt tölthet édesanyjával.

Legálisan hagyta el az országot

Mehmet Karcsit az édesapja, Mehmet Tüysüz 2004-ben egy láthatásról nem vitte vissza, hanem hamis útlevéllel Törökországba csempészte. A fiút 2007 áprilisában találták meg és hozták vissza Magyarországra, ahova később az apja is visszatért.

Az anyát és az asszony férjét, Bogos Attilát tavaly novemberben Szerbiában letartóztatták, mert kábítószert találtak az autójukban. Több mint három hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban, míg január 29-én bűncselekmény hiányában felmentették őket.

A bíróságon szakértői véleményekre hivatkozva elhangzott, hogy a kábítószert az apa felbujtására a fiú rejtette el a személygépkocsiban. A szülők a múlt héten állapodtak meg abban, hogy a kisfiú döntheti el, melyikükkel szeretne együtt élni és hol szeretne iskolába járni.