Rippel Ferenc a legénybúcsújába beiktatott egy kis szépségverseny-zsűrizést, a Velvet pedig nem lett okosabb. Az a kérdést kutattuk a Főiskolák Szépe és a Mr. College castingján, amit a szépségversenyzőknek gond nélkül lehet feltenni. Releváns ötlet híján maradtunk, a zsűri pedig nem érti, miért indul el egy férfi ilyen megmérettetésen. Konklúziómentes esemény egy budai plázában.

„Úgy értékeltem: vállalhatatlan, vállalható, vállalható plusz valami” – mondta a tavalyi Mr. College, azaz Gaszt Róbert, amikor a szakmai zsűri összegyűlt. Asztaltársasága erre nem tudott mit mondani, de ne siessünk ennyire előre, ezelőtt is volt néhány kínos pillanat. Főiskolák Szépe és Mr. College casting testközelből.

Adott x számú jogviszonnyal rendelkező hallgató ruhában, akik valamilyen oknál fogva úgy gondolják, érdemes jelentkezni erre a szépségversenyre. Szintén adott egy zsűri, akik közt sportolótól kezdve divattervezőn át egészen Rippel Ferencig – aki véletlenül a casting napján tartja a legénybúcsúját – véleményt alkotnak a megjelent fiúkról és lányokról. És van Végvári Tibor, aki az Esti Frizbi csendlovagja, de ennek a rendezvénynek a megmentője. Az utóbbit kínos leírni, de igaz.

A releváns kérdés nyomában

Nézzen szépségversenyzőket és zsűrít ruhában!

A Dokk Cafét csütörtök éjszaka nem a budai aranyifjak lepték el, hanem több tucat főiskolás és egyetemista. Azért jelentek meg ilyen szép számban, hátha a szépségiparban hagyhatnak némi nyomot. Mivel Végvári Tibornak közel 50 embert kellett bemutatni a közönségnek és zsűrinek, szembesültünk azzal, hogy okosat vagy vicceset ilyenkor a legnehezebb kérdezni. Szinte képtelenség, hogy ne legyünk közhelyesek. Hogy nem mi vállaljuk be a demagógok és unalmas kérdéseket, a szakmai zsűrit támadtuk le azzal, hogy mondják meg ők, mi az, ami a leginkább érdekelné őket. Vagyis mi az a kérdés, amit egy szépségversenyzőnek feltennének. Hamar rájöttünk a „jó kérdés” benyögéssel csak időt akarnak nyerni, és erre nincs is jó válasz.

A mi a kedvenc rajzfilmed elég kreatívnak bizonyult, el is hangzott Végvári szájából élőben. Ahogy az is: rohadjon meg, hogy így néz ki. Ezt a reakciót egy kockás hasú fiatalember váltotta ki a műsorvezetőből, útravalónak ezzel ajándékozta meg, miután távozott a színpadról. Erdőhegyi Brigitta ezzel szemben a fiúktól, mint mondta, csak annyit kérdezne: miért jelentkeztek? Ezzel nem volt egyedül. Se Kalovits Gábor – a Budapest Cowboys csapatában játszik -, se Voksán Virág, se Czanik Balázs, se Kiss Noel – versenytáncos – nem értette, mi visz rá egy férfit a szépségversenyzésre. Persze kaptunk naiv és sznob kérdést is a gyűjteménybe, az előbbit a tavalyi győztesnek köszönhetjük – mit várnak ettől a versenytől? –, az utóbbit Kardos Marcellnek – Mi a kedvenc könyve, és miért?. Váradi Csaba divattervező pusztán annyit kérdezne az indulóktól, tekintet nélkül a neműkre, hogy szeretik-e saját magukat. A válasszal azonban nem tudjuk, mit kezdene.

A lányokhoz sem kaptunk feledhetetlen kérdéseket a zsűritől, ezért csak a legjobbakat idézzük be. Miért nincs bennetek élet? Mi a célod az életben? Miért nem edzetek? A villámfelmérésünkben egyedül Rippel Ferenc nem volt hajlandó részt venni, arra hivatkozva, hogy a Velvet mindig csúnya dolgokat ír róla, és ő eldöntötte, ezért nem nyilatkozik nekünk. Ezt tudomásul vettük. Nem is nagyon akartunk vitatkozni, már azért sem, mert először Rippel Viktorhoz mentünk oda, aki közölte, márpedig nem ő volt a zsűriben, az a Feri lesz, aki kicsit odébb ül.

Polgár „nem Ildi csak szólok” Ildikó rutinos szépségversenyzővel pedig egyszerűen nem tudtunk beszélni. Először fel sem ismertük, mert mint L.L. Junior, ő is szemüveges lett, persze nem gyengén látó módon, csak divatosan. Másodszor pedig olyan elfoglaltnak és fontosnak tűnt, mint rénszarvasok Mikuláskor. A jó kérdések híján is megoldódott az este, azaz kiválasztották a legjobbakat, utána pedig mindannyian mentünk a dolgunkra. Nem, nem voltak bikinis lányok, csak a döntőben vetkőznek a fiatalok.