Orosz Barbara perverziója, hogy órákig mos hajat. Barbee énekesnőt a fürdőszobája ihleti dalszerzésre, Maranecz Fruzsina színésznő pedig a megkeserített gyerekkora után végre önállóan dönt a frizurájáról. Aranyfokozatú marketingeseményen jártunk, ahol azt vártuk, megtudjuk, hogyan lehetünk egy sampon használatával szexistennők. Közszolgálat marketing szakos hallgatóknak.

„Van egy perverzióm. Egy-egy fárasztó nap után a fürdőszobába vonulok, és képes vagyok órákon keresztül csak hajat mosni. Közben persze énekelgetek, ezzel ápolom a jó kapcsolatot a szomszédokkal" - vezette fel a Herbal Essence aranyfokozatú marketing eseményét Orosz Barbara színésznő, a hajról, a – cég marketingesének kifejezésével élve – a hajmosás élményéről, a hajviselet szempontjából leírható nőtípusokról és a férfiak vágyairól folytatott kerekasztalbeszélgetés moderátora.

Hová lehet fokozni a sampon nyújtotta élvezetet?

Nekünk pedig az a perverziónk, hogy beszámolunk az efféle sajtótájékoztatókról, amelyek előtt a marketingesek a termékek eladásán annyit görcsölnek, hogy végül valamilyen ihletett állapotban olyan sületlenségeket találnak ki, mint például hogy korunk férfiikonja az überszexuális férfi, vagy korunk nőikonja a drámaian sima lábú istennő. Azért látogattunk el a Manna Lounge-ban tartott kerekasztal beszélgetésre, mert kíváncsiak voltunk, hová lehet fokozni egy sampon nyújtotta élvezetet, hogyan válhatunk egy sampon használatán keresztül szexistennővé, vagy megvilágosodott asztráltestté, bár most inkább az előbbi a divatos státusz.

Egy-két elképesztő gondolaton kívül azonban meglepően józan beszélgetés volt, Orosz Barbara nem ragadtatta el magát, és profin moderált. A közhelygyűjteménnyel kezdjük a beszámolót, mert valószínűleg kötelező program volt, hogy Almásy Kitti klinikai szakpszichológus, az egyik meghívott vendég részletezze, mely hajtípust, színt és hosszt milyen karakterű nők választják, és erről nehéz általánosítások nélkül beszélni.

Ennyi buja nő nincs is az utcákon

Sampon nyújtotta élvezetek

„A göndör hajban benne van játékosság, huncutság, lazaság, bujaságot sugároz.


Az egyenes haj határozottságot, összeszedettséget közvetít. Nem véletlen, hogy a médiában a szigorú műfajhoz ritkán alkalmaznak göndör hajú nőket.

A rövid haj a nőiesség tagadásáról szól. A hosszú haj képviseli férfiak számára a nőn levő olyan dolgokat, amelyeknek lágy esése, hullámzása van, és ezt most értsük a testre is. Ha lefogyunk, és a hajunkat levágjuk, akkor tagadjuk a szexualitásunkat. Azt érjük el vele, hogy kevésbé reagálnak ránk a férfiak.

A harsány hajszín azt üzeni, hogy figyeljetek rám. Vadságot, bujaságot képvisel. Egy időben sok nő vörösre festette a haját, de ennyi buja nő nincs az utcákon. Nagy különbség van az igazi dögös vörös, meg a csinált vörös között, és ezt a férfiak is érzik.

A szőke hajban egyfajta távolságtartás van, hidegebb szín, nehezebben megközelíthető, ugyanakkor feltűnést keltő nőre utal. Olyan típusú nő választja, aki szereti, ha közelednek hozzá, de visszautasítani is szeret. Erre van egy rövidebb kifejezés is, de ilyen korán nem használom.

A barna nemcsak az okosságot, de az elfogadó, lágy melegséget is sugározza. Feleségnek szoktak ilyet választani, ha lehet idézni a férfiakat a terápiákról.

A fekete sokakat megriaszt, olyan emberek választják, akik valami kontrasztos, direkt dolgot szeretnének üzenni. Benyomás szempontjából a merevséget, keménységet sugallja, de ha valaki ebben az életszakaszában van, akkor nincs ezzel semmi gond."

Gyerekkoromat megkeserítették a szüleim

Sampon nyújtotta élvezetek

Miután több vendég megerősítette, hogy Orosz Barbarát nem a művi, hanem az "igazi dögös vörös" kategóriába sorolják, következett egy kis szürrealitás. A beszélgetésre meghívott vendégek közt Barbee énekesnő és Maranecz Fruzsina sorozatszínésző is megjelentek és elmondták hajgondolataikat, amelyeket idézni szeretnénk.

„A gyerekkoromat megkeserítették a szüleim, mert mindig lecsapatták a hajam. Én voltam a mini, feltúrt hajú suhanc" - emlékezett vissza gyerekkori nehézségeire Maranecz Fruzsina, aki már nagykorú, így hosszú a haja, de még egy probléma sújtotta korábban. „Régebben nem mertem balzsamot használni. Féltem tőle, azt hittem, ha bebalzsamozom, akkor pillanatokon belül elhasználttá válik a hajam." Végül abba is beavatta az egyre vidámabb hallgatóságát a színésznő, hogyan befolyásolja a fiújával közös programjait a frizurája. „Ha mindenáron le akarom venni őt lábáról, akkor a hajmosás után még egy kicsit nedves, illatos és finom tapintású hajammal teszem. Olyankor lehet, lemondjuk a betervezett mozit."

Példaképem Britney Spears

Barbee is sziporkázott, elmondta, hogyan követi nemzetközi példaképét, és mi a közös a hajmosásban és dalszöveg írás ihletett állapotában. „A példaképem Britney Spears. Nagyon szeretem megfigyelni, milyen hajkölteményekben jelenik meg. Néha ebből merítek ötleteket" - mondta az énekesnő, aki két éve választotta a szavannaszőke hajat magának, ami jelentősen megviseli a hajszerkezetét. „Ezért speciálisan kell ápolnom a hajam, hogy ne azt lássa a közönség, hogy a Barbee-nak most töredezett a haja." Végül a kedvenc részünket idézzük az énekesnő gondolataiból. „A dalszerzéshez nyugalom kell. Ezt a fürdőszobában tudom elérni. Ha jó illatok vesznek körül, akkor a dalszövegekhez ihletet tudok meríteni."

Pantl Péternek, a CKM főszerkesztőjének azt a feladatot szánta Orosz Barbara, hogy rávilágítson, milyen igényei vannak egy férfinak a női hajjal szemben, és miért nem kerülhet a férfimagazin címlapjára rövid hajú glammodell. „Ha végignézzük a férfiak szexuális fantáziáját, akkor sokkal inkább a nőiességet sugalló nők jönnek be."

Miért csalánevők a címlaplányok?

A természetesség amúgy a látszat ellenére nincs ellenére a főszerkesztőnek, de hogy miért inkább az esztétikai sebészet aktuális trendjeit láthatjuk a címlapokon. „A természetes hölgyek esetében nem árt, ha ismertek. Az ő esetükben nincs az a kényszer, hogy azzal tűnjenek ki, hogy négyszázhetes a mellbőségük, vagy akkora szájuk van, hogy a csalánevő bajnokság győztesei lehetnek." Mivel egyéb tanulságot nem tudunk a beszélgetésből záró gondolatként idézni, Pantl hajgondolataira is kitérünk. „Pasiként az illat a legfontosabb. Annál kevés szebb dolog van, mint hogy az estéd úgy indul, hogy táncolsz egy nővel, és beleszagolva a hajába elkap egy hangulat, amit folytatni is lehet. A női illat egy csoda."