Annyira mozgalmasra sikerült a múlt héten véget ért párizsi divathét, hogy napokba telt, mire az eseményeket feldolgoztuk. Aztán amikor a csúcspontokat végignéztük, feltűnt, hogy a divathoz szinte alig volt köze az eseménynek, mert a reflektorfényt olyan dolgok irányították magukra, mint Lady Gaga új száma, Katy Perry új pasija, vagy Roman Polanski felesége. Pedig a tervezők szinte rekordszámú mellvillantást is beépítettek kollekciójukba - úgy látszik, hiába.

Celebhírek a divathétről: Lindsay Lohan, Katy Perry és a többiek

A valamivel korábban megtartott milánói divathét celebekben sokkal szegényebb volt. Ott az egyik legnagyobb szenzációt Natalia Vodianova feltűnése jelentette, ugyanez Párizsban csak egy hír volt a sok közül. A párizsi divathét első szenzációja Lindsay Lohan és az Ungaro leszereplése volt, és innentől kezdve a híradások leginkább a celebekre koncentráltak. Feltűnt természetesen Paul McCartney lánya bemutatója kedvéért, és a nagy öregek közül Prince is előkerült, barátnőjével. Még Katy Perry sem átallt éppen itt bemutatni új pasiját, Russell Brandet.

Natalia Vodianova gyerekekkel és celebekkel

Persze Vodianova ezúttal is szerepelt, kifutón is és celebként is. Mint modell Stella McCartney show-jában lépett a közönség elé a jobb hasáb tetején látható vörös ruhában. Szabadidejében pedig hol 7 és 2 év közötti gyerekeivel a karján, hol az Olsen-ikrekkel fényképezkedett (utóbbiak szintén gyereknek tűnnek a tűsarokban egy fejjel magasabb modell mellett).

Lady Gaga és Lily Allen zenélt

A 2009-es év legsikeresebb énekesnőjének valamennyi olyan zenéje, amivel idén tarolt, eredetileg már tavaly nyáron megjelent. Így igazi szenzációnak számított, hogy Lady Gaga a párizsi divathét alatt új számot mutatott be Bad Romance címmel, méghozzá Alexander McQueen bemutatója részeként. Így aztán a show nem a hajmeresztő cipők, hanem az új Gaga-szám révén került másnap például a Twitter legemlegetettebb témái közé.

Mellesleg nem ez volt az egyetlen zenés show a párizsi divathéten. A Chanelnél ugye Lily Allen lépett fel, ahol a közönségben is mintha csak celebek foglaltak volna helyet Rihannától kezdve Claudia Schifferig.

A cseh szupermodell is ott volt

A '90-es évek nagyjai közül is kifutóra lépett valaki a múlt héten Párizsban. A főtervezőként Jean-Paul Gaultiert alkalmazó Hermést érte az a megtiszteltetés, hogy Eva Herzigová részt vállalt teniszruhák által inspirált show-jukban.

Köze nem volt hozzá, mégis fényképezték

Tekintve, hogy egész Párizs hemzsegett a paparazzóktól, azok sem menekültek, akiknek közük sem volt a divathétthez. A fotóügynökségek, félretéve a divattal kapcsolatos híreket, körbeküldték Emmanuelle Seigner fényképeit is, amint Roman Polanski felesége nagyban nem csinál semmit. Csak valószínűleg férjére gondol, miközben az a börtönben ül.

Cicibolond franciák

Pedig volt mit mutatni magukból a divatbemutatókból is. A Franciaországot otthonul választó tervezők igencsak kitettek magukért ezúttal, és talán a szokásosnál is vadabb dolgokat kreáltak a jövő nyárra. Amint azt az alábbi gigantikus galériából meg fogja látni, az extrém kísérletek nem szorítkoztak a bizarr kalapokra. Sőt, valamiért még a bolondos francia habitushoz képest is kicsit sok volt a fedetlen mell a bemutatókon. Ha lehet a párizsi tervezőknek hinni, rém izgalmas nyarunk lesz jövőre.