A szürrealitás oltárán ismét leróhattuk a kegyeletünket, hiszen válogatott társaságot hordott össze a szél a Miss Hotel szépségversenyére. Bár azt eddig is tudtuk, hogy Szilvásy Péter neve garancia a valóságosnál valóságosabb dolgokra, de az nem sejtettük, hogy rögtön az első pillanatban öngólt rúg az esemény. Jáksó László sztárvendéget játszott, a Velvet pedig agyban utazott, hiszen máskor ilyen rendezvényért sok-sok kilométert kell megtenni.

„Vigyázzanak az értékeikre, mert benyúlhatnak az ablakokon” – mondta a pincér, amikor még teljes menetfelszerelésben álltunk a Banquet Room előtt a Hotel Unioban. A Miss Hotel szépségverseny célja pedig nem más, mint hogy fellendítse a belföldi turizmust és a szállodákat bemutassa a polgároknak.

„Az első Miss Hotel szépségverseny és divatbemutató még gyerekcipőben jár, így át kell esnie még a gyerekbetegségeken, de látjuk a hibákat, és tanulunk belőle” – mondta Piringer Patrícia, aki az este háziasszonya volt. A tíz lány egy körülbelül ötven négyzetméteres helyiségben vonult fel nem kevésszer, viszont a nem szakértő zsűri viszonylag hamar hozta meg a döntését, így az eredményhirdetés előtt nem volt idő arra, hogy feljegyzéseket készítünk arról, milyen gyorsan nő a hajunk. A Kormányzati Tanácsadó Jósda igazgatója, a parajelenségekkel foglalkozó, vegyész végzettségű, magát grafológusként definiáló Szilvásy Péter is megtisztelte jelenlétével az eseményt, aki miután megpillantott minket, mosolyogva azt kérdezte, hogy merünk a szeme elé kerülni.

Bravó, bravó, mosolyalbum

„Ez a 8-as a legjobb csaj, a 2-esnek ronda a feje, ez a lány meg nagyon csíkos” – ilyen szofisztikáltan szakértett mögöttünk egy pár, akik a látottakat csak úgy tudták feldolgozni, hogy benyomásokat még melegében megosztották egymással. Ahogy arra a műsorvezető is utalt: voltak sztárvendégek, akik szórakoztatták a közönséget, amíg a lányok átöltöztek. Így hallhattuk Farkas Zsófiát Oroszlánykirályt, Barbaritát meg Beyoncét énekelni. Az este legmegosztóbb alakja mégis Somogyi Tibor volt, akit a fiatalabb generáció csak ijedten hallgatott, a középkorúak unottan, az idősek viszont bravó, bravó szavakkal díjazták a teljesítményét egy-egy szám végén.

Abban a pillanatban vált világossá. hogy ebben a kísérletben mi vagyunk a kontrollcsoport, amikor az egyik dalban a pajkos napsugár táncra perdült, a kint rekedt vendégek egy Zepter készüléket bámultak, miközben Jáksó László megjelent kezet fogni a bárkivel, ha már nem vállalta a műsorvezetést. Szilvásy Péter felajánlotta, hogy bemutatja nekünk a rádióst, amit kénytelenek voltunk visszautasítani, hiszen ismerjük, de az Emese bál atyja nem tágított, csak azért is odahozta, ő meg kezet fogott velünk. Szuper volt a hangulat, ekkor a lányok már kétszer is végigvonultak fehérneműben, hogy a zsűrinek könnyebb legyen dönteni. A „minden lány álma” jelmezben szintén láthattuk a versenyzőket, akik többek közt végleges szőrtelenítésre kaptak kedvezményt, egy Zepter manikűrkészlettel gazdagodhattak, amellett, hogy a fehérneműket megtarthatta mindegyikük. Magazin megjelenést senki nem ajánlott, így annak a bája elmaradt.

Az ünnepélyes díjátadon a második udvarhölgy Orbán Nóra lett 8-as rajtszámmal, az első udvarhölgy Kalocsai Klaudia 9-es sorszámmal. A korona pedig Csorba Stefánia fejére került, aki nem tudta elmondani, hogy mivel jár a cím elnyerése. Szőke Zsuzsanna közönségdíjasként zárhatta a szombat estéjét, amit a mellettünk ülő hölgy így dolgozott fel: „hát nem aranyos? Egy mosolyalbum.” Lopásról nem értesültünk, viszont sok kedves ember fogott kezet egymással, így nem elképzelhetetlen, hogy a Miss Hotel szépségverseny végigmegy az országon és másnak is szerez feledhetetlen pillanatokat.