Előkerültek a szénné retusált Madonnát ábrázoló Louis Vuitton 2009-es őszi/téli kampány eredeti fotói. A végeredményen az 51 éves énekesnőt porcelánbabává szépítették, a valódi fotókon azonban világosan látszik, hogy húsz már rég elmúlt, arca és nyaka ráncos, bicepsze pedig egy férfiével felér.

Sorozatban kerülnek elő Madonna retusmentes képei, ezúttal például a sokat tárgyalt 2009-es őszi/téli Louis Vuitton kampányhoz készített eredeti fotók bukkantak fel. Miután a lesifotósoknak köszönhetően már ismerjük Madonnát retus nélkül, sok meglepetést a jezebel.com által közölt eredeti képek sem okoztak, legfeljebb a Vuittonnak az az elképzelése, hogy az énekesnőből tulajdonképp miért is akartak porcelánbabát csinálni.

Sehol egy mimikai ránc

Az első szembetűnő különbséget Madonna bicepsze jelenti, amit legalább olyan gonddal tüntettek el Dr. Photoshop segítségével, mint ahogyan vékonyították a karját. A Steven Meisel által készített eredeti képeken mélyebbek a mimikai ráncok az énekesnő arcán, a nyaka sem ránc nélküli, és a dekoltázsa is laposabb, míg a megmunkált fotókon természetellenesen sima a bőre, és a melle is megemelkedett.

Azt már a kampányfotók tavaly júniusi megjelenésekor sem értettük, miért retusálta szét Madonnát a Louis Vuitton, főleg, hogy a képeken nemhogy 51-nek, de 20-nak alig néz ki. A cég a legnagyobb nemzetközi hírességeket szokta felkérni kampányaihoz, és bár az énekesnőből egy élettelen babát csináltak, volt már példa arra is, hogy modelljeiket koruknak megfelelően ábrázolták.

Retussal és szépészeti eljárással küzd a kora ellen

Bár a retusmentes képek igen ritkák, a Photoshop-szakértők előszeretettel esnek túlzásba, ha Madonnáról van szó. Az énekesnő és talán expasija, Jesus Luz korábban a W magazin számára álltak modellt, az elkészült fotókat éppoly szépen megmunkálták, mint a Louis Vuitton kampány esetében. Az énekesnő Hard Candy albumához készült reklámfotók sem maradtak ki a Photoshop-gyakorlásból: arcát és karját úgy simították ki az ecsettel, ahogyan azt a botox és semmiféle feltöltés sem tudta volna.

Madonna egyébként folyamatosan küzd a kora ellen, és hogy sikerrel járjon, hol szálkás karokat eredményező testmozgással, hol a folyamatosan fejlődő szépészeti eljárásokkal próbálkozik, de önfiatalításnak szánhatta feleannyi idős modellpasiját, Jesus Luzt is. Madonna a tavalyi Oscar-díjátadó előtt is bebizonyította, hogy nincs az a pénz, amit ne adna meg azért, hogy kinézzen valahogy. Akkor állítólag 6000 dollárért szépült egy olyan eljárással, amely során egy szalagszerű, felszívódó anyagból készült implantátumot ültettek be az arcába egy fülnél ejtett bemetszésen át.