A Főiskolák szépe és Mr. College 2010-es versenyének budapesti castingján töltöttük a szombat esténket, ami pont olyan volt, mint vártuk. Az ötödik, jubileumi verseny előválogatására a lányok-fiúk kiöltöztek, vidámak voltak, kötelességtudóan imádták a kamerákat, a szponzor energiaitalt, egymást, meg egyáltalán, mindent. Nekünk ennek ellenére is hosszúnak tűnt az este, úgyhogy jobb híján magunkat szórakoztattuk, és kérdésekkel zaklattunk mindenkit, aki hagyta. Rengeteg izgalmas dolgot tudtunk meg.

A Főiskolák Szépe szépségverseny idei előválogatása ismét szédítő izgalmakkal indult: pár óra alatt kiosztották a sorszámokat és lefotózták az összes versenyzőt. Eközben a mélylila falú Prestige Club katlanná melegedett, nekünk viszont legalább volt időnk beszélgetni Köböl Anitával, a 2009-es Velvet Arca-győztessel, aki az est elején még nem tudta, hogy pasikat is kell majd pontoznia, de megörült a hírnek. Csak attól szontyolodott el, hogy itt még nem lesz fürdőruhás vonulás.

A hosszúra nyúlt, eseménytelen várakozás közben mindenkinek volt alkalma elsütni a bullshit-ágyút: a megkérdezett zsűritagoktól megtudtuk, természetesen a kisugárzás a fontos, és hogy mindenki nagyon élvezi az estét. A Bad Boys-os Alexist a lányok mozgása érdekelte, meg persze a belső szépségük, de mint mondta, mindig megzavarja a nadrág, mert az „összetartja a testet, és én ezt nem szeretem”. Legalábbis szépségversenyen, ahol zsűriznie kell.

Szabó Kristófnak, a Mr. College tavalyi győztesének már ezen a korai órán megszavaztuk az Est Leghálásabb Interjúalanya címet, mivel ő már most sem volt hajlandó szóba állni velünk, mondván: „Nem vagyok olyan állapotban…Nem tudom összeszedni a gondolatokat”. Reméljük, azóta javult a helyzet, vagy legalábbis már nem fáj nagyon.

Nézzen ön is rengeteg kisugárzást!

Míg tavaly Végvári Tibor mentette a hangulatot, idén Debreczeni Zita és Ujvári Zoltán Szilveszter, ismertebb nevén Zola volt a rendezvény házigazdája. A versenyzők bemutatását fél óra alatt lezavarták, talán ezért nem volt rá alkalom, hogy valamelyik házigazda feldobja az estet pár remek kiszólással. Nagy összhangban sorolták a versenyzők adatait, néha olyan gyorsan, hogy a wannabe J.Press-katalógusszereplőknek alig volt idejük lemenekülni a pástról.

Mindenki saját ruhában lépett fel. A legtöbb lány úgy gondolta, latex cicanaciban lesz a leghódítóbb, sokan miniszoknyában érkeztek, és mindenki profin pörgött-forgott a minimum 12 centis tűsarkújában. Kedvesen mosolyogtak, és ha a műsorvezetők tévedtek a nevüket, sorszámukat, vagy felsőoktatási intézményüket illetően, előzékenyen kijavították a hibát.

Szerencsére legalább a zsűri egy részének megeredt a nyelve a versenyzők kivonulása után (ebben lehet szerepe a promóciós Fütyülősnek, vagy legalább a Playboy szintén nagyon nyomott energiaitalának) így az idealista kijelentések után kitört belőlük a kritikus: a Budapest Cowboys csapatában játszó Kalovits Gábor például megosztotta velünk, hogy szerinte jó, ha 3 csajnak van itt jó teste, és egyik lányhoz sem menne oda ismerkedni, ha szórakozóhelyen keresne társaságot.

Itt is kattintson!

A rövid bemutatkozás után a szokatlanul nagy, 13 fős zsűrinek felelősen kellett döntenie, és a 70 emberből 20 lányt és 10 fiút kellett továbbjuttatnia az elődöntőbe. A szavazás idén először PDA-kon történt, és bár reméltük, hogy ez azt jelenti, hamar eredményeket kapunk, csalódnunk kellett, úgyhogy a következő közel másfél órára is elfoglaltság után kellett néznünk.

Zaklattuk kicsit Debreczeni Zitát, aki Twitter-oldalán is többször írt már a szépségversenyről, de a magánéletéről nem beszél, helyette inkább szakmai titkokat osztott meg velünk arról, hogy a lányokat vagy a fiúkat lesz vajon nehezebb fotózni (természetesen a fiúkat, mert ők jobban zavarban vannak); Dévényi Kati sminkest, mit szólt a lányok sminkjéhez (természetesen nem a make-up-ot nézte, hanem az összhatást); Kardos Marcellt, aki a Microsoftot képviselte a zsűriben, de a pókerről szeretett volna beszélgetni, és hogy milyen lesz a Windows Phone 7 (természetesen bombajó). A bűvész Danny Blue is a zsűri tagja volt, róla az a releváns infó, hogy épp nincs barátnője, de jelöltje már van.

Míg mi lézengtünk, a lányok pazar szórakozást találtak maguknak: egyik felük nagy elánnal fotózta egymást a wc-ben, miközben másik felük sorszámukat szorongatva erotikus tekergésbe kezdett az üvöltő zenére.

Az éjféli eredményhirdetésen a továbbjutók már kicsit hervadtan tapsoltak és integettek Zola biztatására, sőt, legnagyobb meglepetésünkre a 30 fiatal közül két fiú fel is adta az embert próbáló éjszakázást, fellőtték nekik a pizsit még az eredményhirdetés előtt. Mi kíváncsian várjuk a továbbiakat, legközelebb talán már lesz bikinis tour is.