Angliában komoly hagyománya van a lóversenyre járásnak, így a versenyre való öltözködésnek is, különös tekintettel a kalapokra. Nálunk még vannak problémák, legalábbis a Nemzeti Vágta illusztris vendégseregének ruházatából ítélve nem csak nekünk nem sikerült definiálni, hogy az esemény hagyományőrzésnek, lóversenynek, vagy inkább trendi hétvégi szórakozásnak minősül-e: mindenki más stílusban feszített a pálya szélén, de látszott az igyekezet.

Debreczeni Zita

Debreczeni Zita sportosan elegánsra vette a figurát, mint mindig. Most is feltűnően csinos volt, és mondhatnánk, hogy Louis Vuitton kiegészítőkkel – és Kedves Ferenc támogatásával – bárki szépen fel tudna öltözni, de ez nem igaz. A VIP részlegben többen is bizonyították, hogy stílust nem lehet pénzért venni. Különösen irigyeltük Debreczeni kalapját és fehér ingét. A fehér egyébként nagyon ment, minden második ember tetőtől-talpig fehérbe öltözött, ami valóban praktikus a tűző napon. Kedves párja csinos szandált húzott, ami ránézésre nem a legkényelmesebb megoldás, de legalább jól mutat: összességében Debreczeni pont úgy nézett ki, mint aki egy közepesen elegáns lóversenyre érkezik.

Lázár Zoltán

Lázár Zoltán komolyan veszi a lósportot, és most már tudjuk, az öltözködést is. Messziről feltűnt fehér nadrágja és kék-piros csíkos, porondmesteri zakója. Külön bejegyzést érdemelne hatalmas – minden bizonnyal márkás – napszemüvege: a fél arcát betakaró plexi nem is annyira szemüveg, mint inkább sötétített szélvédő. A kígyóbőr (vagy annak látszó), szürkés-fehér veszkó-cipő ezüst verettel az orrán baromi feltűnő: valószínűleg az volt a cél, hogy viselője bekerüljön minden újságba. A félhosszú szőke lobonc már csak hab a tortán.

Keresztes Ildikó

Keresztes kicsit kilóg a sorból, mivel a fején látható kalap a Kalapversenyen felvonultatott négy darab egyike. Nem is illik az egyébként kényelmesnek tűnő, sportos ruházatához. Egyébként minden tiszteletünk az övé: azon kevés hölgyvendégek közé tartozik, akik nem kínozták magukat magas sarkakon. Persze azért a designer táska nem maradhatott el, ha más nem is, ez arról árulkodik, hogy hírességbe botlottunk. A fekete nadrág mellé bézs és fehér felsőket választott, így annak ellenére, hogy nem vette túl komolyan az öltözködést, beolvadt a celeb-tömegbe, és még a Vágta-kitűző is ment a ruhájához.

Sebestyén Balázs és Horváth Viktória

Milyen meglepő, ők is fehérben érkeztek! Ám Sebestyén és felesége rátett egy lapáttal a stílusosságra, és tökéletesen összeöltöztek: a rádiós műsorvezető jó szabású bézs nadrággal, világos bőrcipővel és vasalt fehér inggel hozta a dzsentrit, felesége mintegy kiegészítőként, tetőtől-talpig fehérben toporgott mellette, egy vajszínű táskával az oldalán. A táska egyébként kilógott a tömegből, mert nem voltak rajta az értékére utaló márkajelzések, persze ettől még lehet, hogy drága volt. Mi egyetlen hibát találtunk a képen, Horváth Viki leopárdos papucsát, de ízlések és pofonok…

Geszti Péter

A rendezvény kitalálója is „egyenruhát” öltött: fehér, fehér és fehér, megint csak tetőtől-talpig. Hogy mi köze van hagyományainkhoz a fehérnek, nem tudjuk, de Kínában egy csinos temetési menet jött volna össze a Vágta vendégeiből. Geszti is a pilóta-napszemüvegre szavazott, mint sokan mások, úgy látszik ez megy a kórházi ápolókat megszégyenítő outfithez. A fehér ing amúgy fantáziadúsabb volt, mint a képen: nem anyagában volt mintás, hanem egy második, csíkos réteget férceltek fel rá. A reklámszakemberről az egyszerű, mégis stílusos lazaság jut eszünkbe. Ez az egyszerűség még hangsúlyosabbá teszi a nagy kokárdát, ami egyébként a Vágta szervezőinek egyen-kitűzője volt.

Janza Kata

Ha előírás volt a fehér, akkor Janza Kata csak részben vette figyelembe a dress code-ot: fehér inge hajszálcsíkos, de ennél nem vállalt többet: fekete nadrágot vett, kardigánra nem volt gondja, és cipellője is tűzpiros. A nyitott orrú magas sarkú nem tűnik kényelmesnek – sőt, mintha kicsit kicsi lenne –, ami kifejezetten bosszantó, ha az ember egész nap a gyerekével akar szaladgálni. A színésznőről a fehéren kívül hiányzik a celebség többi fontos ismertetőjele is, így nem volt könnyű kiszúrni őt a tömegben. Nincs nála márkás táska, sem fél arcot elfedő szemüveg, és még kalapot sem vett.

Szabó Patrícia

Szabó Patríciát ritkán látni elhíresült videója óta, de azért nem tűnt el teljesen. Ő is fehérbe bújt: nagyon gyanús, hogy a meghívott celebeknek külön szóltak, hogy fehérben érkezzenek. Ahogy sokan mások, ő is bézs és barna darabokkal párosította a szettet: szerintünk a barna magas sarkú szandál lesz az idei nyár legkeresettebb darabja, illetve a fehér farmerek is valószínűleg jól fogynak. A széles karimájú kalap okos döntés volt, még a vállat is megvédi a leéégéstől. Fél füllel úgy hallottuk, többen arra tippeltek, hogy a Chanelnél vette, pedig valójában a C&A-ban. Szabó a részletekre is ügyelt: a kéz és lábkörmei ugyanolyan rózsaszínek, kár, hogy sehogy nem illenek a képen látható összeállításhoz.

Ki a Vágta legjobban öltözött celebje?

Döntse el ön, ki öltözött fel a legjobban a Nemzeti Vágtán megjelent celebeink közül! Debreczeni Zita és Szabó Patrícia hasonlóan komolyan vette a sportosan elegáns stílust, és a lóversenyen szinte kötelező kalapviselést. Keresztes Ildikó a kényelemre szavazott, Lázár Zoltán amerikai ranch-tulajdonosnak öltözött. Geszti Péter teljesen fehér szerelésben diktálta a trendet, Sebestyén Balázs – vagy stylistja – pedig irigylésre méltó stílusérzékről tett tanúságot. Ön szerint ki néz ki legjobban?