A V Magazin nem bízta a véletlenre a testtel foglalkozó számát. A lap összeállította az utóbbi évtizedek meghatározó személyeit. A listán elég szélsőséges alakkal rendelkező nők szerepelnek. A XX. Század elejét Mata Hari, az ötvenes éveket Sophia Loren, a nyolcvanas éveket Grace Jones, míg napjainkat a túlsolyos modell Crystal Renn határozza meg. A lap természetesen nem tudott két oldalra beszuszakolni mindenkit, így sokan kimaradtak az összeállításból, Önök szerint kik azok?

Az emberiség történelme folyamán számos szépségideál létezett, azonban egészen addig, míg a nők meg nem szabadultak a fűzőtől, a testalkat helyett sokkal inkább a haj-, szem- és bőrszínen volt a hangsúly. A fűző mellett a nagy változást a nejlonharisnya hozta meg, hiszen ekkor terelődött elsőként a figyelem a női lábakra.

A V Magazin a Body Issue, azaz a testtel foglalkozó számában készített egy összeállítást, melyben felsorolják, az utóbbi évtizedekben melyik híresség határozta meg a divatot, és kié volt az ideális testalkat.

A XX. század elejét egyértelműen Mata Hari neve fémjelezte. Az asszonyt a párizsi sajtó indiai hercegnőként aposztrofálta holland származása ellenére, és a párizsi éjszakában hamar követői akadtak, és az akkor különösen lengének számító ruhákban előadott táncait hamar másolni kezdték. Ezután csupán egy évre volt szüksége ahhoz, hogy Európa szerte ismertté váljon a neve.

A magazin – nyilván helyhiány miatt - nem mutatott be mindenkit, így számtalan híres és meghatározó nő kimaradt az összeállításból (például Twiggy, Marilyn Monroe stb.). Az időrendjük szerint a következő igazán meghatározó személy Sophia Loren volt. A színésznő által meghatározott időszakot az ötvenes éveknek tartják. Annak ellenére, hogy világhírnevét a hatvanas évek elején szerezte. A szépségversenyzőből a filmtörténet egyik legnépszerűbb alakja vált, és annak ellenére, hogy európai szexszimbólumként tartották számon, elnyerte az Oscar-díjat az Egy asszony meg a lánya című filmért 1961-ben.

A hatvanas évekre Brigitte Bardot volt a legnagyobb befolyással, ami már csak azért sem meglepő, mivel először ő viselte a bikinit filmvásznon az európai színésznők közül. Valamint ő az egyik leggyakrabban másolt híresség az utóbbi időben, elég csupán Lara Stone-ra és Scarlett Johanssonra gondolnunk.

A hetvenes és a nyolcvanas éveket már lényegesen többféle karakter határozta meg, ezek közül a szerkesztők természetesen nem hagyhatták ki Bo Dereket, de bekerült Grace Jones és Jessica Rabbit is. A kilencvenes évekre a plasztikai műtétek előfutáraként Anna Nicole Smith volt a legnagyobb hatással, és bár kevesen tartják ideális nőnek, valóban rengeteg szilikonos követője akadt az évek során.

Az utóbbi tíz évre a magazin a modellek közül válogatott. 2006-ot egyértelműen Daria Werbowy évének tartják. A modell ebben az esztendőben a legkeresettebb volt, és rekordot is felállított. Ő kezdett és zárt a legtöbb bemutatót egy szezonon belül, és ezzel sikerült a kilencedik legjobban kereső modellé felküzdenie magát - azóta már a nyolcadik helyen szerepel -.

2007-et Lara Stone nevéhez kötik, a modell, aki meglepő módon 36-os mérettel is sikeres, egy kis időt kihagyott alkohol elvonókúrája miatt, de az idei évben már behozta lemaradását, és a jelenleg ő a legkeresettebb modell.

2008-ban kétségtelenül Gisele Bündchen hódított. A modellt az előző szupermodell generáció – Naomi Campbell, Claudia Schiffer – az utolsó szupermodellnek könyvelte el. A titulusra egyébként rászolgált, 2008-ban őt nevezték meg a divat világában legnagyobb befolyással bíró személyének. A divatcégéek két kézzel kapkodtak utána, és az általa visszahozott nőies alaknak köszönhetően a vásárlók is elégedetten néztek plakátjaira.

A magazin ezt az évet a nőiesség fokozójának, Crystal Rennek tulajdonítja. A túlsúlyos modell egyedülálló sikereket ért el, és az átlag modellméretektől eltérő Renn szinte egyedüliként kap nagy divatházaktól felkérést.

Mivel a magazin – és mi sem – állítja, hogy a lista teljes lenne, feltennénk a kérdést: Önök szerint ki számít még a test szépségideálját meghatározó hírességnek?